В Чернівецькій області рекомендації громадянам на випадок ожеледиці та туману

В Чернівецькій області рекомендації громадянам на випадок ожеледиці та туману

05.12.15 15:49 0 667
За прогнозами Укргідрометцентру, 4 грудня у західних, центральних і північних областях вночі та вранці спостерігатиметься туман, видимість 200-500 м, у північній половині країни на дорогах подекуди ожеледиця.

Саме тому Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до громадян з проханням дотримуватися елементарних правил безпечної поведінки, зокрема під час керування автомобілем. ДСНС України нагадує, що при ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу. Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці.

Під час керування автомобілем в тумані необхідно:

- істотно знизити швидкість руху;

- при наявності протитуманних фар включити їх спільно з ближнім світлом;

- тримати безпечну дистанцію з автомобілями;

- при зупинці увімкнути аварійну світлову сигналізацію;

- уникати різких маневрів на дорозі.

Під час ожеледиці пішоходам слід дотримуватися таких рекомендацій:

1) правильно обирати зимове взуття – воно повинне мати глибокий протекторний малюнок на підошві;

2) ходити неквапливо, ноги злегка розслабити в колінах;

3) не тримати руки в кишенях – це підвищує ймовірність не лише падіння, але й отримання тяжких травм, особливо переломів;

4) ходити тротуарами, посипаними піском або сіллю, чи по непритоптаному снігу; бажано пересуватися по внутрішньому краю тротуару;

5) при падінні голову слід притиснути підборіддям до грудей, а руки – до тулуба (перший прийом вбереже потилицю від різкого зіткнення з тротуаром, а другий – від переломів і вивихів).

Шановні громадяни! Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку “101”.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Реалізація проекту з ...

КОМЕНТАРІ