У Волинській області судитимуть неповнолітнього,який убив та розчленував односельчанина

У Волинській області судитимуть неповнолітнього,який убив та розчленував односельчанина

05.12.15 09:25 0 622
Прокуратурою Волинської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вбивство неповнолітнім мешканця села Мизове Старовижівського району.

З'ясовано, що 28 липня 2015 року обвинувачений під час спільного розпивання спиртних напоїв із односельчанином в ході конфлікту умисно завдав йому не менше 7 ударів у голову та понад 35 ударів ножем у шию й груди.

У подальшому підліток, аби приховати злочин, сокирою розчленував труп убитого на 10 частин, які помістив у поліетиленові пакети та викинув у вигрібну яму туалету.

Дії неповнолітнього кваліфіковано як умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю (кримінальне правопорушення, передбачене п. 4 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Подальшу його долю визначить суд.

Довідково: відповідальність за вказаний злочин законодавець визначив у виді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічного позбавлення волі. Водночас, зважаючи на те, що довічне позбавлення волі до осіб, які вчинили злочин у віці до 18 років, не застосовується, неповнолітньому загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ