Реалізація проекту з реконструкції котелень у Тернополі є важливим кроком на шляху до енергоефективності

Реалізація проекту з реконструкції котелень у Тернополі є важливим кроком на шляху до енергоефективності

05.12.15 15:55 0 620
Заступник міського голови Владислав Стемковський прийняв участь у ІІ шведсько-українському форумі з енергоефективності та чистих технологій, під час якого було презентовано шведські інноваційні рішення у сферах центрального опалення, водоочистки, поводження з твердими побутовими відходами, вентиляції і відновлювальної енергетики.

На заході був присутній також директор північної екологічної фінансової корпорації «НЕФКО» Magnus Rystedt. Разом із Владиславом Стемковським він обговорив проект «DemoUkrainaDH у місті Тернопіль», на який корпорація виділила грантових та кредитних коштів у сумі більше 600 тисяч євро.

«Корпорація «НЕФКО» зацікавилися тернопільським проектом, оскільки у ньому є інноваційність. Ми пропонуємо не будівництво нової котельні чи реконструкції котельні, а хочемо замінити лише пальники з газових на пілетні у вже існуючих котельнях, що дозволить відмовитися від газу та використовувати інші види палива, - розповідає Владислав Стемковський. - Імовірно, що згодом такі технологічні рішення будуть використовуватися й у інших містах».

Magnus Rystedt зазначає, що проект у Тернополі, хоч і не вирішить усіх проблем міста, проте є важливим кроком на шляху до енергоефективності.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Хмельницька область: ...

КОМЕНТАРІ