Віктор Овчарук: «Ми посилюємо роботу щодо підтримки сімей,які опинились у складних обставинах»

Віктор Овчарук: «Ми посилюємо роботу щодо підтримки сімей,які опинились у складних обставинах»

05.12.15 12:21 0 643
Засідання координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, попередження насильства в сім'ї та протидії торгівлі людьми відбулось 3 грудня під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Віктора Овчарука.

Про свою діяльність доповідали представники департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА; департаменту соціального захисту населення ОДА; правоохоронних органів; громадської організації «Відродження нації».

Зокрема розглянули питання про попередження насильства дітей, виконання заходів державної програми протидії торгівлі людьми, підтримку внутрішньо переміщених осіб та учасників антитерористичної операції.

Як наголосив Віктор Овчарук, ці питання потребують тісної співпраці влади, правоохоронних органів, громадських активістів та духовенства.

«Люди, які опинились у складних життєвих обставинах, повинні відчувати підтримку щодо вирішення цих проблем. Тому ми об'єднуємо зусилля для ефективної роботи, - продовжив Віктор Овчарук. - Маємо позитивний досвід співпраці з громадськими організаціями, куди звертаються люди зі своїми потребами та питаннями. Також проводимо профілактичну роботу спільно з правоохоронними органами. Мета такої діяльності - зменшення показників насильства дітей і торгівлі людьми, а також реальна підтримка осіб, які опинились у складних життєвих обставинах. Першочергово мова йде про переселених осіб та учасників АТО».

В області активно розпочали та продовжують роботу з переселеними особами та учасниками АТО. На в області перебуває близько 2600 переселених; статус учасника АТО отримало 2028 осіб.

«Із обласного бюджету на підтримку учасників АТО виділили близько 6 млн грн. Також на днях ми отримали додаткові кошти з держбюджету для переселених осіб. Учасникам АТО в області виділяють земельні ділянки, їх отримали близько 2-ох тисяч бійців», - зазначив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Вадим Боярський.

В області провели літню оздоровчу кампанію для дітей учасників АТО та переселених осіб.

«Протягом літнього періоду ми оздоровили в таборах 137 дітей із переселених сімей та 375 дітей учасників АТО. На відпочинку за кордоном побувало 202 дітей. Зокрема вони відвідали Польщу, Сербію, Хорватію, Литву, Грецію, Угорщину. Плануємо продовжити цю роботу у наступному році. Для цього потрібні додаткові кошти із бюджету. Ми підготували відповідні пропозиції щодо розроблення програм та будемо виносити їх на розгляд сесії облради», - зазначив директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур. – Також плануємо залучати кошти на посилення заходів щодо матеріальної підтримки дітей переселених сімей та учасників АТО. Протягом грудня ми проводимо акції «Миколай дарує радість» та «Від Миколая до Різдва», під час яких надаватимемо матеріальну підтримку потребуючим сім'ям».

В області триває робота щодо попередження насильства дітей у сім'ях та за їх межами. Представники служби у справах дітей та правоохоронні органи здійснюють рейди та перевірки неблагополучних сімей, прийомних сімей, дитячих будинків та будинків сімейного типу.

Спільно з громадськими організаціями представники служби у справах дітей інформують населення щодо протидії торгівлі людьми. Зокрема, під час проекту «Невидимі» продемонстрували історії реальних осіб, які постраждали від торгівлі людьми. У 2015 році такий статус постраждалих від торгівлі людей отримало 11 осіб. Їм надано різнопланові соціальні послуги відповідно до плану індивідуальної реабілітації. У справах відкрили кримінальні провадження, повідомив начальник відділу по боротьбі зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Володимир Агєєв. Також протягом 2015 року виявили близько 20 фактів шахрайства під час надання візової підтримки громадян, які виїжджали у Європу та США на суму близько 50 тисяч доларів, додав Володимир Агєєв.

У разі виявлення подібних фактів щодо насильства чи торгівлі людьми потрібно звертатись у відповідні структури, працівники яких допомагатимуть вирішити ці проблеми, а саме:

- Департамент сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА – 52-25-70;

- Тернопільский обласний центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді – 22-03-95;

- Обласний центр соціально-психологічної допомоги «Родина» - 28-79-29;

- Служба у справах дітей Тернопільської ОДА – 52-21-81;

- Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей – 52-24-81;

- Відділ дільничних інчпекторів міліції кправління громадської безпеки УМВС України в Тернопільскій області – 27-12-93;

- Сектор кримінальної міліції у справах дітей – 27-14-46;

- Тернопільський міський жіночий клуб «Відродження нації» - 52-57-05.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Відбудеться ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ