На Тернопіллі вихованці Петриківського будинку-інтернату демонстрували свої таланти

На Тернопіллі вихованці Петриківського будинку-інтернату демонстрували свої таланти

05.12.15 13:18 0 660
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна та директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Вадим Боярський провідали вихованців установи Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат», який розташований на вулиці Зелена, 11 у селі Петриків Тернопільського району. Під керівництвом вихователів та вчителів діти представили гостям концертну програму й оригінальні мистецькі номери.

При інтернаті працюють гуртки художньої самодіяльності, "Умілі руки” (вишивка, бісероплетіння, шиття), діє танцювальний ансамбль та ансамбль пісні.

У вказаному закладі перебувають розумово відсталі та фізично здорові діти, переважно інваліди ІІ групи. На кожного підопічного ведеться історія хвороби та амбулаторна карта, складені МСЕК та дитячим ЛКК індивідуальні програми реабілітації інвалідів (ІПРІ).

До слова, з Дружківського дитячого будинку-інтернату Донецької області переведено 30 підопічних з помірною розумовою відсталістю в установу Тернопільської обласної ради «Петриківський обласний комунальний дитячий будинок-інтернат».

Довідка

Петриківський дитячий будинок-інтернат працює з 1967 року, розрахований на 101 ліжко-місце. На даний час в ньому проживає в ньому проживає 89 підопічних.

У 2008 році створено молодіжне відділення де підопічні можуть перебувати до 35 років.

Вихованці будинку-інтернату забезпечуються відповідно до встановлених норм житлом, одягом, м'яким і твердим інвентарем, раціональним харчуванням, цілодобовим медичним обслуговуванням, необхідним виховним процесом та іншими умовами, що сприяють адаптації дітей з вадами розумового розвитку та психічними захворюваннями в новому середовищі.

Основним джерелом доповнення фінансування будинку-інтернату є кошти із спеціального фонду, а саме: виробництво продукції підсобного господарства та органів Пенсійного фонду. Підсобне господарство має в своєму користуванні 10 га сільгоспугідь має також свинарник, теплицю, присадибну ділянку, тому часткове забезпечення м'ясом проводиться з підсобного господарства.

Будинок-інтернат має автономне опалення, забезпечується питною водою з артезіанської свердловини, має пральню, харчоблок.

Медична частина будинку-інтернату включає в себе ряд кабінетів: кабінет лікаря, маніпуляційний кабінет, фізкабінет, кабінет стоматолога, кабінет ЛФК, ізолятор на вісім ліжок та два бокси, в яких ведуться ремонтні роботи, аптека. Медичне обслуговування підопічних здійснює лікар та чергові медсестри, а також дієтсестра, старша медсестра.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Відбулася зустріч між ...

КОМЕНТАРІ