У Рівненській області і презентація професій,і корисний діалог

У Рівненській області і презентація професій,і корисний діалог

05.12.15 13:08 0 728
Поспілкуватися у невимушеній обстановці, а заодно і наочно представити популярну нині робітничі професії, запросили демобілізованих учасників АТО до Олександрійського та Гощанського відділень Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості організатори заходу, який проводився в рамках «Декади зайнятості учасників АТО та осіб з інвалідністю», ініційованої Міністерством соціальної політики та Державною службою зайнятості. У зустрічі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук, виконуючий обов'язки начальника департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олексій Шамак, керівник обласного центру допомоги учасникам АТО Валентин Пахолюк, директор Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Володимир Псюк, заступники директора обласного центру зайнятості Тетяна Новорок та Андрій Грещук.

Звичайно, є закони, які регламентують права і пільги демобілізованих, державні програми з їх реабілітації, навчання, працевлаштування та ін. Однак, вирішуючи ті чи інші питання, колишні військовослужбовці стикаються з безліччю проблем, про що і засвідчив подальший хід зустрічі, яка відразу ж набрала форму діалогу.

- До центрів зайнятості області з початку демобілізації звернулося майже 900 учасників АТО. 124 із них - працевлаштовано, 124 – пройшли професійне навчання. Але це не так багато, як хотілося б, - сказала Тетяна Новорок. – Якраз ваші запитання свідчать про недостатню інформованість як стосовно наших послуг, так і управлінь соцзахисту. Тож ми й зібралися для того, аби обмінятись думками, почути ваші проблеми і по можливості виправити ситуацію.

Запросив бойових побратимів до співпраці і Валентин Пахолюк, повідомивши, що новостворений центр допомоги учасникам АТО знаходиться у Рівному на майдані Незалежності, 1, кабінет 221-Б.

В Олександрійському відділені ЦПТО ДСЗ спершу відбулась зустіч у групі з підготовки водіїв, які цю професію освоюють за кошти департаменту соцзахисту, потім – з демобілізованими із Костопільського району, яким презентували професії, що їх тут можна здобути. Їх – 38, тож є з чого вибирати.

І знову - розмова з безліччю питань. Багато з них виходили за рамки компетенції обласних структур, можуть бути розв'язані тільки на рівні міністерств оборони і охорони здоров'я, однак більшість із них доводиться вирішувати на місцевому рівні.

- У нашій області учасникам АТО приділяється велика увага, - сказав заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук. – Як щодо виділення земельних ділянок під забудову, так і в плані реабілітації, оздоровлення чи лікування. Звичайно, хочеться зробити максимум. Але «все і зразу» зробити неможливо об'єктивно. Обласні структури опікуються вами і вашими проблемами. Але потрібен і зворотній зв'язок: ми маємо знати всі ваші проблеми, вивчати їх, щоб разом вирішувати. От і зараз, наприклад, вирішуємо питання, щоб учасники АТО проходили реабілітацію в санаторно-оздоровчих закладах разом із сім'ями. Те ж стосується безплатних відвідувань спортивних комплексів і басейнів, оздоровлення у обласному госпіталі в Клевані, де умови кращі, ніж в інших медзакладах.

- Ви виконали свій обов'язок перед народом і державою. Тепер ми повинні вам допомогти. Використайте свій шанс у здобуття професії та переваги, визначені законом, при працевлаштуванні. Бо просто отримувати допомогу по безробіттю – це не той шлях, який допоможе вам адаптуватись у мирне життя. Пропонуйте свої ідеї – ми підтримаємо і допоможемо, - звернувся до учасників зустрічі Андрій Грещук. – Сподіваюся, що наша зустріч буде корисною для всіх.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Вінниці у автопригоді ...
Наступна новина: начальник Управління ДСНС ...

КОМЕНТАРІ