Вінниччину відвідав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (+фото)

Вінниччину відвідав Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (+фото)

08.12.15 08:00 0 626
Глава Української Православної Церкви Київського патріархату 5 грудня 2015 прибув до м. Хмільник, де звершив чин освячення хрестів на куполи та дзвонів новозбудованого храму Святих первоверховних апостолів Петра і Павла.

У церемонії урочистого освячення, спільно з духовенством УПЦ КП області, участь взяли начальник управління у справах національностей і релігій облдержадміністрації Ігор Салецький, голова Хмільницької райдержадміністрації Євгеній Буткевич, голова Хмільницької райради Зоя Бонсевич, Хмільницький міський голова Сергій Редчик, ветерани АТО, представники волонтерських організацій та вірячи.

Звертаючись до присутніх Предстоятель Церкви привітав духовенство і парафіян, для яких цей історичний день став довгоочікуваною подією та великим святом і нагородив благодійників за їхні труди у справі побудови храму.

Після чого молитва продовжилась біля Будинку Культури м.Хмільника. Святійший Патріарх Філарет у співслужінні єпископа Вінницького і Брацлавського Михаїла та духовенства відслужив заупокійну літію за загиблими воїнами АТО та героями Небесної Сотні, а також поклав квіти до стели пам'яті.

Владика нагородив воїнів, які захищали і захищають нашу землю, медаллю «За жертовність і любов до України».

У рамках свого візити Патріарх зустрівся з керівниками Хмільницького району.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині медичний ...

КОМЕНТАРІ