У Чернівцях відкрили Музей етнографії та Стародавньої історії

У Чернівцях відкрили Музей етнографії та Стародавньої історії

08.12.15 14:47 0 612
Музей етнографії та Стародавньої історії відкрили 4 грудня у Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича. Захід відбувся в рамках Спільної операційної програми Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013 під гаслом «Спільні кордони. Спільні рішення». Також відкриття музею є одним із заходів із реалізації проекту «Історична та етнографічна спадщина – частина сталого розвитку туризму на Буковині» (HERITAGE).

На відкритті Музею були присутні координатори проекту, представники влади, науковці.

«Цей проект підкреслює те, що нас об'єднує і водночас відрізняє, те, що дає нам сили – нашу автентику», – зазначила заступник міського голови Марія Порчук. За її словами, Чернівці зацікавлені у проектах транскордонного співробітництва і відкриття даного музею стало одним із них.

В приміщенні музею можна подивитись на спосіб життя буковинського населення в ті часи, коли була відсутня сучасна цивілізація. У музеї представлені автентичні елементи народного вбрання найбільш поширених на території нашого краю етнічних груп, знаряддя праці та елементи археологічних експозицій. Як повідомили упорядники музею, робота над наповненням фондів триватиме й надалі.

Окрім того, присутнім було презентовано туристичний буклет-путівник Буковиною, який містить новітні і найточніші наразі карти.

Довідково: Проект HERITAGE реалізується з 16 травня 2012 року по 31 грудня 2015 р. з метою сприяння у розвитку та вдосконаленні інфраструктури історико-етнографічного туризму за рахунок збільшення туристичної привабливості Буковини. Загальний бюджет проекту складає 1 474 463,00 євро (еквівалент у грн. – 16 513 985,60), у тому числі бюджет на реалізацію проекту Чернівецьким національним університетом – 934 466,00 євро (еквівалент у грн. – 10 466 019,20). Фінансування проекту здійснюється до 90% Європейським Союзом.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ