На Тернопіллі урядова програма підтримки населення із впровадження заходів із енергозбереження — виконується

На Тернопіллі урядова програма підтримки населення із впровадження заходів із енергозбереження — виконується

08.12.15 17:14 0 611
Цьогорічна кампанія з популяризації впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках, організована обласною державною адміністрацією спільно з районними державними адміністраціями, відповідно до доручення голови облдержадміністрації від 10 серпня 2015 року № 83 „Про проведення семінарів з енергоефективності” завершується успішно. Про це доповів під час відео-наради 7 грудня заступник директора департаменту - начальник управління житлово-комунального господарства Орест Куриляк.

"Урядова програма підтримки населення із впровадження заходів з енергоефективності, що діє з жовтня 2014 року, забезпечує відшкодування частини суми кредитів залучених на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів фізичними та юридичними особами, - повідомив Орест Куриляк. - Від початку впровадження вказаної урядової програми, у багатоквартирних та одноквартирних будинках, станом на 1.12.2015 року в області банками „Державний ощадний банк України” та „Укргазбанк” видано 2202 кредитів на суму 39,1 млн гривень".

Із вказаної суми:

- 418 кредитів фізичним особам („негазові котли”) на суму 7,38 млн гривень;

- 1 779 кредити фізичним особам (енергоефективне обладнання та матеріали) на суму 31,4 млн гривень;

- 5 кредитів для ОСББ на суму 0,29 млн гривень.

Найкраще протягом поточного року відзначилися райони: Кременецький (215 кредитів), Тернопільський (211 кредитів), Чортківський (159), Зборівський (147 кредитів), Борщівський ( 137 кредитів), Бучацький (128 кредитів).

Варто зазначити, що підтримка впровадження енергоефективних заходів у житлових будинках і надалі залишається одним з головних завдань уряду, а модернізація житла наразі дозволить не лише заощадити енергоресурси, а й сімейний бюджет кожного мешканця.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині під колеса ...
Наступна новина: За вихідні на автошляхах ...

КОМЕНТАРІ