У Тернополі провели тренінг з питань контролю якості лабораторних досліджень

У Тернополі провели тренінг з питань контролю якості лабораторних досліджень

08.12.15 16:32 0 617
Фахівці Держсанепідслужби області прийняли участь в тренінгу для лікарів лаборантів з питань контролю якості лабораторних досліджень «Перспективи розвитку менеджменту системи якості у медичних лабораторіях», який відбувся 27 листопада 2015 р. на базі Тернопільської університетської лікарні за участі міжнародних представників (Естонія) та представника Національної агенції з акредитації України (НААУ).

На тренінгу обговорювались питання акредитації лабораторій в системі ISO/IEC 17025 та ISO 15189, забезпечення системи якості в лабораторії, огляд менеджменту і аудиту, валідація/верифікація методів.

На даний час спеціалістами лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «ТОЛЦ ДСЕСУ» пройшли всі етапи з підготовки до акредитації по ДСТУ ІSО/ІЕС 17025/2006р. в частині визначення генетично модифікованих організмів в харчових продуктах, продовольчій сировині та насіннєвому матеріалі. Отримання сертифікату акредитації очікується до кінця грудня 2015 року.

Одним з перспективних завдань Держсанепідслужби області є акредитація інших лабораторій мікробіологічного та санітарно-гігієнічного профілів в системі ISO для підвищення якості проведених лабораторних досліджень та забезпечення відповідного визнання результатів досліджень на міжнародному рівні.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінницька область: ...
Наступна новина: У Рівненській області під ...

КОМЕНТАРІ