На Тернопільщині відкрили 196-й пам’ятник Кобзарю

На Тернопільщині відкрили 196-й пам’ятник Кобзарю

08.12.15 10:21 0 741
4 грудня у с. Надрічне Теребовлянського району відкрили та освятили пам'ятник Тарасу Шевченку, що став 196 пам'ятником в області нашому видатному поету, прозаїку, художнику та пророку української нації.

Привітальне слово до жителів села, які зібралися на подію, мала виконуюча обов'язків голови сільської ради Ірина Жук та директор Надрічнянського сільського клубу Оксана Савка та директор агрокомпанії „Дружба” Володимир Стрілецький, який виступив спонсором виготовлення меморіалу.

Честь перерізати стрічку та офіційно відкрити пам'ятний знак отримали заступник голови райдержадміністрації Андрій Кундрат та Володимир Стрілецький.

„Достойно відзначити пам'ять нашого пророка, Великого Кобзаря – почесний обов'язок кожного українця і перед власною совістю, і перед нащадками, - висловив думку Андрій Кундрат, - Відкриття меморіальної дошки Тарасу Шевченкові у Надрічному вважаю гідним внеском вашої громади у справу увічнення пам'яті Кобзаря. Всі разом ви робите велику державну справу, якою можете пишатися,” – сказав Андрій Степанович та від імені голови районної державної адміністрації Юрія Ништи подякував усім, хто в тій чи іншій мірі був причетний до оформлення цього пам'ятного місця.

Місцеві священнослужителі освятили пам'ятник та звершили молитву за благословіння України.

Фольклорний ансамбль Надрічнянського будинку культури „Намисто” виконав для присутніх декілька українських народних пісень, а школярі Надрічнянської та Соколівської шкіл І-ІІ ступенів декламували твори Тараса Шевченка, які так боляче перегукуються із сьогоденням.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку понад 146 тисяч ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ