Луцькі школярі ознайомилися з роботою Луцької міської ради

Луцькі школярі ознайомилися з роботою Луцької міської ради

08.12.15 14:07 0 585
7 грудня в Україні відзначають День місцевого самоврядування. З цієї нагоди секретар міської ради Юлія Вусенко організувала для учнів 9-11 класів Луцької спеціалізованої школи № 1 та навчально-виховного комплексу № 9 “день відкритих дверей” у Луцькій міській раді. Вона наголосила, що метою заходу є ознайомлення молоді з особливостями роботи депутатів місцевих рад, виконавчих органів міської ради та активізація їхньої громадянської позиції.

Учні загальноосвітніх шкіл змогли відучити себе в ролі обранців громади. Кожен школяр отримав картку для голосування та зайняв робоче місце у сесійній залі. Вони обирали головуючого, ставили запитання та голосували за проекти рішень.

Секретар міської ради Юлія Вусенко розповіла, що депутати раз у місяць збираються на засідання сесії. “Попередньо усі питання обговорюються у складі постійних комісій. Кожен депутат входить до якоїсь із комісій. Депутати місцевих рад не отримують за свою робото заробітної плати”, - зазначила вона.

Головний спеціаліст відділу програмно-комп'ютерного забезпечення Наталія Хмель розповіла дітям про особливості роботи системи “Віче”, за допомогою якої депутати проводять голосування.

Також Юлія Вусенко продемонструвала школярам “Офіс депутатів міської ради”, де проводяться засідання постійних комісій, депутати мають можливість проводити засідання фракцій, зустрічатись з виборцями тощо.

Для школярів загальноосвітніх навчальних закладів також було продемонстровано роботу Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку. Директор ЦНАП Лариса Карп'як розповіла школярам про послуги, які надаються у очолюваній нею установі, продемонструвала роботу електронної черги тощо.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Замовник надбудови ...

КОМЕНТАРІ