Виїзний факультатив «Вступ до атомної енергетики» розпочато для старшокласників території розташування Хмельницької АЕС

Виїзний факультатив «Вступ до атомної енергетики» розпочато для старшокласників території розташування Хмельницької АЕС

08.12.15 16:02 0 587
3 грудня у місті Славута розпочато роботу виїзного факультативу «Вступ до атомної енергетики» для старшокласників території розташування Хмельницької АЕС за участі фахівців атомної станції. Перша зустріч зібрала чимало учнів десятих та одинадцятих класів районного центру Хмельниччини.

Керівник відділу роботи з громадськістю і ЗМІ Тетяна Лиситчук представила присутнім тематику курсу та запропонувала учням бути відкритими до відвертої бесіди з питань атомної енергетики.

Як засвідчило опитування, проведене під час настановчого заняття, факультатив об'єднав молодих людей, більшість з яких вже визначилась з майбутнім профілем навчання, які з метою отримання і поглиблення необхідних знань відвідують позашкільні заняття. Старшокласники зацікавились фінальним етапом факультативу – конкурсом рефератів, адже переважна більшість з них активно бере участь в учнівських олімпіадах та конкурсах.

Робота факультативу розпочалась з лекції начальника зміни енергоблока, голови молодіжної секції Українського ядерного товариства Олександра Хомича, який запропонував до уваги присутніх презентацію на тему «Світові тенденції та регіональні перспективи ядерної енергетики». У доступній формі старшокласники почули про роль атомних електростанцій у житті людини та переваги, які вони надають людству.

Загалом, під час курсу учні поглиблять знання щодо фізичних процесів у ядерній установці, технологію виробництва електроенергії, вплив АЕС на навколишнє середовище, поводження з відпрацьованим ядерним паливом тощо. Лекції читатимуть молоді, проте, вже досвідчені фахівці Хмельницької АЕС у відповідних галузях.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ