В Житомирській області у пріоритеті – працевлаштування демобілізованих

В Житомирській області у пріоритеті – працевлаштування демобілізованих

09.12.15 10:26 0 566
В рамках Всеукраїнської декади зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю всі центри зайнятості України з 1 по 10 грудня 2015 року проводять комплексні інформаційно-роз'яснювальні та профорієнтаційні заходи, участь у яких беруть представники влади, роботодавці та волонтери.

На Житомирщині центри зайнятості запланували провести в рамках декади близько 60 різних заходів: дні відкритих дверей центрів зайнятості та ринкоутворюючих підприємств, ярмарки та міні-ярмарки вакансій, круглі столи з сільськими (селищними) головами та роботодавцями, тренінги для демобілізованих учасників АТО та цикли профінформаційних семінарів тощо.

8 грудня, в обласному центрі зайнятості пройшла прес-конференція на тему «Працевлаштування демобілізованих учасників АТО та осіб з інвалідністю».

— Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута наголосив: «Так, для демобілізованих дуже важливо отримати матеріальну допомогу, але це не основне завдання центрів зайнятості. Всі служби, які працюють з учасниками АТО, мають ставити мету саме працевлаштувати їх, оскільки робота допоможе таким людям соціалізуватися та звикнути до звичайного життя. Крім того, спілкування та можливість перебувати у колективі – це свого роду і психологічна реабілітація, яка необхідна демобілізованим».

Учасники прес-конференції обговорили нагальні потреби учасників АТО та осіб з інвалідністю, поділилися здобутками за рік та окреслили подальшу роботу центрів зайнятості, спрямовану на покращення ситуації щодо працевлаштування в області.

Довідково:

З початку 2015 року послугами служби зайнятості скористалися 1470 демобілізованих учасників АТО, які мали статус безробітного, з них 1375 отримували відповідну матеріальну допомогу. Всі були охоплені профорієнтаційними послугами. Отримали роботу 133 особи, з них 123 – за направленням служби зайнятості, 52 особи проходили професійне навчання, 38 демобілізованих учасників АТО брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а 21 колишній воїн отримав виплату допомоги з безробіття одноразово з метою відкриття підприємницької діяльності.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ