В Житомирській області розповіли як утеплити багатоповерхівку та отримати підтримку держави

В Житомирській області розповіли як утеплити багатоповерхівку та отримати підтримку держави

09.12.15 09:14 0 542
Державна програма, за якою ОСББ та ЖБК можуть отримати відшкодування від 40% суми кредиту на енергоефективні матеріали та обладнання, стає все популярнішою. 160 ОСББ взяли «теплі» кредити та впровадили енергоефективні заходи у багатоповерхівках.

«Такі "теплі" проекти реалізуються в кожному регіоні країни. ОСББ обирають різні напрямки – це теплоізоляція горищ, фасадів, заміна вікон у місцях загального користування, встановлення індивідуальних теплових пунктів, модернізація систем освітлення. Проте, найефективніший захід – це комплексна термомодернізація будинку», – повідомив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що найбільший кредит на суму майже 2 млн грн на проведення комплексної термомодернізації багатоповерхівки оформило Луцьке ОСББ «Явір 2011».

За оцінками експертів, першим та необхідним заходом для ОСББ є встановлення індивідуального теплового пункту, термін окупності якого складає 1-2 опалювальні сезони.

«Серед ОСББ особливим попитом користуються кредити на заміну вікон з енергозберігаючим склом, які також є енергоефективним заходом. Цікаво, що кредити беруть як на 10 тис. грн, так і на 250 тис. грн. Термін виплати позики також різний – від 3 до 10 років. Але в будь-якому разі позичальники отримують відшкодування від 40% суми кредиту відповідно до програми», – зауважив Голова відомства.

«Такі приклади реалізації енергоефективних проектів та попит на "теплі" кредити – свідчення дієвості запропонованого Урядом механізму державної підтримки», –підсумував Сергій Савчук та додав, що лише за останній місяць учасниками державної програми стали 58 ОСББ.

Довідково:

З переліком енергоефективного обладнання/матеріалів, на придбання якого здійснюється відшкодування частини суми кредиту, можна ознайомитися за посиланням:

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ