В Закарпатській області хабар чи материнські почуття?

В Закарпатській області хабар чи материнські почуття?

09.12.15 17:33 0 640
Мати повірила шахраю, який наплів, що її син вчинив ДТП, і щоб вирішити це питання, потрібен хабар. Жінка перерахувала на банківську картку злодія 1800 євро, аби, як вона думала, врятувати сина від в'язниці.

Сполохана нічним дзвінком ужгородка кинулася рятувати сина, перерахувавши на картку злодія чималу суму. Представившись працівником правоохоронних органів, злочинець «людяно» хотів допомогти молодику – 31-річному непрацюючому ж городцю, який начебто скоїв автомобільну аварію, через що йому загрожує кримінальна відповідальність. А на той момент хлопець насправді був у себе вдома.

Замість того, щоб передзвонити синові, перевірити інформацію і повідомити про все правоохоронні органи, жінка вирішила дати хабар у розмірі 1800 євро «рятівникові» і лише після того зв'язалась із сином. Той, зрозумівши, що матір обманули, зранку повідомив про факт шахрайства в поліцію.

Злодій ретельно підібрав відповідний момент – пізня година, розуміння того, що звернутися по допомогу особливо нема часу; та основну ставку зробив на саможертовності матері, яка зробить усе, навіть порушить закон, щоб витягнути дитину з біди.

Про подібні випадки мало не щодня чуємо з екранів телевізорів, читаємо в газетах, дізнаємося від знайомих, проте на чужих помилках, чомусь, не вчимося. Цим і користуються «телефонні» злодії, якими найчастіше виявляються або колишні засуджені або в'язні, в яких є доступ до мобільного зв'язку.

Зазвичай, у сюжетній канві таких неприємних історій перед нами постають безжальний злодій, «байдужі» поліцейські та бідолашні жертви обставин.

Та найцікавіше те, що такої драматичної кінцівки можна було б уникнути, якби мати-жертва згадала, що, «рятуючи» сина, дає хабар. А тому ризикує стати «колегою» злочинця, адже за ст.369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» за давання хабара передбачений штраф, або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 4 років.

Надіємось, жінка з сином вже зробили висновки. Адже критики та нарікань на систему для зміни суспільства не достатньо. Тут діє лише одна ключова формула – «необхідно починати зміни з себе»!

Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ