На Вінничині з метою підтримки демобілізованих бійців,у реабілітаційних центрах їх навчатимуть техніці Трансцендентальної Медитації (+фото)

На Вінничині з метою підтримки демобілізованих бійців,у реабілітаційних центрах їх навчатимуть техніці Трансцендентальної Медитації (+фото)

09.12.15 15:35 0 620
Прес-конференція під назвою «Повернутися до себе», присвячена шляхам надання психологічної допомоги демобілізованим бійцям, відбулась у Вінниці 7 грудня з ініціативи Громадської Спілки «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

Одним з організаторів заходу є голова житомирського осередку організації Олександр Осадчій - учасник АТО, який опанував медитацію кілька місяців тому і нині пропагує це вчення серед своїх побратимів.

Участь у прес-конференції також взяли : народний депутат України Сергій Кудлаєнко, голова Громадської Спілки «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Анатолій Слівінський, представник благодійного фонду Девіда Лінча в Україні В'ячеслав Горлівський, викладач фонду Ігор Продан» .

«Громадська спілка «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» запросила до Вінниці фахівців благодійного фонду Девіда Лінча, які упродовж 5 днів на базі готельно-ресторанного комплексу «Дубовий гай» навчали демобілізованих АТОвців секретам медитації,- повідомив Анатолій Слівінський.- До проекту «Повернутися до себе» долучилися 20 бійців з Вінницької, Житомирської, Полтавської областей. Усі заняття були безкоштовними. Підтримали цю ініціативу вінницькі меценати та народний депутат України Сергій Кудлаєнко».

Основні завдання Програми - навчити хлопців радіти життю, допомогти їм знайти рівновагу та гармонію, вберегти від ненависті, агресії, байдужості.

Усі учасники прес-конференції наголошували, що оволодівши методикою Трансцендентальної Медитації під керівництвом та наглядом фахівців, учасники АТО за дуже короткий термін ( кілька днів) повертають спокій і сон, у багатьох відпадає необхідність прийому сильних медпрепаратів.

«На війні у хлопців було чітке завдання – перемагати ворога, тепер перед ними завдання набагато складніше – перемогти себе,- наголосив Ігор Продан,- Як дістатись до глибин своєї підсвідомості? Як долати психотравми? Чим замістити їх?- ці проблеми посттравматичного стресового синдрому ми прагнемо вирішити у ході 5-денного тренінгу».

Представник благодійного фонду Девіда Лінча в Україні В'ячеслав Горлівський , відповідаючи на запитання журналістів зауважив: «Програма реабілітації на основі Трансцендентальної Медитації – це не релігія і не філософія – це результат наукових досліджень і знань у галузі практичної психології».

Він також розповів, як за схожими методиками працюють реабілітаційні центри для учасників бойових дій в Сполучених Штатах, повертаючи до повноцінного мирного життя бійців та членів їх сімей.

«Якщо нам вдасться в Україні, зокрема у Вінниці, створити умови для повноцінної психологічної допомоги демобілізованим бійцям, їх родинам, волонтерам, переміщеним особам, то це буде відчутний крок вперед до подолання психотравматичних стресових станів наших захисників, що повертаються до мирного життя», - підсумував Сергій Кудлаєнко.

Довідка:

Благодійний фонд Девіда Лінча був заснований у США у 2005 році і має представництва у 80 країнах. Фонд пропагує застосування новітніх технологій в освітніх і медичних програмах, займається просуванням Трансцендентальної Медитації.

Девід Лінч – видатний представник американського незалежного кінематографу, кінорежисер і сценарист, автор відомих стрічок «Твін Пікс», «Синій оксамит», «Шосе в нікуди» тощо. Володар «Золотої пальмової гілки» (1990), отримав приз за режисуру Канського кінофестивалю (2001) і три номінації на премію «Оскар» за режисуру (1981, 1987, 2002).











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ