На Вінниччині проходить навчальний семінар «Енергозбереження та практичні антикризові заходи» (+фото)

На Вінниччині проходить навчальний семінар «Енергозбереження та практичні антикризові заходи» (+фото)

09.12.15 12:24 0 605
8 грудня, у приміщенні облдержадміністрації розпочав роботу навчально-практичний семінар з енергоефективності та енергозбереження з ініціативи Мінрегіону за підтримки інформаційно-аналітичного видання Журнал «ЖКГ України».

В роботі семінару взяли участь: заступник голови облдержадміністрації Василь Броварник, директор Департаменту житлово-комунального господарства,енергетики та інфраструктури ОДА Сергій Волков, фахівці з питань ЖКГ та енергозбереження, представники районних державних адміністрацій і міськвиконкомів міст обласного значення.

Мета семінару — висвітлення питань, що стосуються інноваційних технологій енергозбереження в сфері ЖКГ, шляхи фінансування галузі.

Відкриваючи захід, заступник голови ОДА Василь Броварник зазначив:

«Тема сьогоднішнього семінару є дуже актуальною та важливою в нинішніх умовах дефіциту енергоносіїв і зростання цін на них. Підвищення енергоефективності є одним із пріоритетних напрямків роботи влади всіх рівнів, оскільки є запорукою енергобезпеки та енергонезалежності нашої держави».

Підкреслюючи важливість для Вінниччини тематики енергоефективності, Василь Броварник нагадав, що у 2015 році місто Вінниця отримало європейську енергетичну нагороду, також місто є членом Асоціації енергоефективних міст України.

«Місцева влада підтримує заходи з енергоефективності та енергозбереження,- запевнив посадовець. - Підтримуючи загальнодержавну програму, яка відшкодовує кошти за кредитами на придбання негазових котлів і матеріалів для утеплення будинків, ми розробили подібні програми на місцевому рівні. Крім обласної програми, розроблені і діють механізми відшкодування «теплих кредитів» у містах : Вінниці, Могилів - Подільському, Козятині».

За його словами, на Вінниччині вже видано 3200 «теплих кредитів» на суму понад 61 млн. грн..

У ході роботи семінару виступили представники компаній – виробників приладів обліку (Антап-Україна), а також представники компанії ПМП «Open system”, «Стала енергія» та «Промислові системи».

До уваги присутніх були представлені програма енергоефективності «Ощадний Дім» та програма від АБ «Укргазбанк» «Ефективне кредитування житлового фонду».

Усі учасники заходу мали змогу задавати доповідачам питання, що їх найбільш зацікавили та активно брати участь у дискусії. Вони також отримали численні проспекти із практичними рекомендаціями та роздатковий матеріал на тему енергозбереження.

























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Житомирі поліцейські ...

КОМЕНТАРІ