Більше 100 тисяч гривень заплатили вінничани шахраям за "звільнення" рідних з поліції

Більше 100 тисяч гривень заплатили вінничани шахраям за "звільнення" рідних з поліції

09.12.15 15:02 0 627
Вчора з заявами про шахрайства до поліцейських звернулись жителі Гайсинського та Погребищенського районів області. За «вирішення питань з поліцією» потерпілі перерахували невідомим понад 100 тисяч гривень.

У місті Погребище жертвою шахраїв стала 57-річна місцева мешканка. Жінка перерахувала шахраям 60 000 гривень за звільнення сина, нібито затриманого за скоєння кримінального правопорушення.

Повірила псевдопрацівнику поліції 58-річна жителька Гайсина. Невідомий по телефону розповів, що її син перебуває в поліції за побиття. Для «вирішення питання» з потерпілими та за звільнення сина від кримінальної відповідальності жінка вночі передала незнайомцю 1900 доларів США.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст. 190 КК України (Шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Шановні громадяни! Поліція вкотре попереджає: усі сумнівні пропозиції невідомих осіб стосовно перерахунку грошей з метою вирішення проблем ваших рідних в правоохоронних органах є спробою шахраїв заволодіти вашими коштами. Негайно повідомляйте про це за номером «102» та ні в якому разі не передавайте гроші стороннім людям. Передзвоніть рідним, порадьтесь з людьми, яким ви довіряєте.

Відділ комунікації ГУ Нацполіції

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі обговорили ...
Наступна новина: Поліцейські Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ