На Львівщині продовжують знаходити «подарунки» часів ІІ Світової війни

На Львівщині продовжують знаходити «подарунки» часів ІІ Світової війни

09.12.15 11:21 0 627
7 грудня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знешкоджено протипіхотну міну “Sprengmine 35» часів ІІ Світової війни.

Боєприпас виявили днем раніше поблизу с. Лапаївка Пустомитівського району, під час прогулянки у лісі. Протипіхотну міну знешкоджено у встановленому порядку.

Окрім цього, 7 грудня о 14:27 до рятувальників надійшло повідомлення, що в с. Сопошин Жовківського району в полі під час проведення земляних робіт було виявлено предмет, ззовні схожий на вибухонебезпечний. На місце події негайно виїхала оперативна група Жовківського РВ ДСНС Львівщини. В результаті обстеження рятувальники встановили, що виявлений предмет являється гранатою Ф-1 часів ІІ Світової війни без запалу та є вибухобезпечним.

Цього ж дня о 15:28 в м. Яворів по вул. І.Хрестителя, в лісовому масиві виявили предмет, ззовні схожий на вибухонебезпечний. В результаті обстеження місцевими рятувальниками встановлено, що виявлений предмет являється фрагментом металевої труби та є вибухобезпечним.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує населенню про неухильне дотримання правил безпечної поведінки при виявленні підозрілих чи вибухонебезпечних предметів.

Категорично забороняється:

* торкатися предмету і пересувати його;

* користуватися засобами радіозв’язку, мобільними телефонами (вони можуть спровокувати вибух);

* заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

* торкатися підозрілого пристрою та здійснювати на нього звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини отруйні та чутливі до механічних, звукових впливів і нагрівання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ