Поліцейські Рівненщини вилучили у 26 старателів дев'ять мотопомп та шість автомобілів

Поліцейські Рівненщини вилучили у 26 старателів дев'ять мотопомп та шість автомобілів

09.12.15 15:06 0 641
У ході відпрацювання Дубровицького району співробітники управління захисту економіки, відділу поліції та прокуратури 7 грудня застали за незаконним видобутком бурштину 26 старателів із дев'ятьма мотопомпами.

Близько 18-години поблизу села Бережниця правоохоронці виявили вісьмох старателів із Березнівського та Володимирецького районів, у яких вилучили три мотопомпи заводського виробництва та обладнання для видобутку бурштину - сирцю.

А вже о першій ночі в лісовому масиві поблизу села Ясинець вимивали бурштин п'ятеро чоловіків. Четверо із них виявилися жителями міста Ковель та один — із Костополя. У них вилучили автомобіль «ГАЗ-66», мотопомпу кустарного виробництва та обладнання до неї.

За дві години потому в урочищі «Орест» поблизу села Грицьки правоохоронці застали 13 старателів за незаконним видобутком сонячного каменю. Зловмисниками виявилися жителі Сарненського району та один місцевий житель. Із місця події поліцейські вилучили п'ять мотопомп, три автомобілі «ГАЗ-66» і два «УАЗи».

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує кримінальна відповідальність у виді штрафу від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації ГУНП

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Більше 100 тисяч гривень ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ