В Луцьку керівник КП “Ласка” Богдана Новарчук закликала власників домашніх тварин робити щеплення від сказу своїм улюбленцям

В Луцьку керівник КП “Ласка” Богдана Новарчук закликала власників домашніх тварин робити щеплення від сказу своїм улюбленцям

09.12.15 12:59 0 570
Цьогоріч у Луцьку уже виявлено три факти захворювання тварин на сказ. Про це під час оперативної наради розповіла директор комунального підприємства “Ласка” Богдана Новарчук. Вона закликала власників домашніх тварин провести їх реєстрацію та вакцинацію. За її словами, сказ дуже небезпечне захворювання. Якщо людину вкусить хвора тварина і вчасно цього не виявлять, то це може призвести до летального випадку.

Богдана Новарчук зауважила, що власники домашніх тварин безвідповідально ставляться як до свого здоров'я, так і здоров'я оточуючих. Вона зазначила, що бездомні тварини дуже рідко хворіють на сказ, адже уникають хворих особин. Домашні ж собаки, коти звикли захищати свою територію та господарів і вступають у конфлікти з іншими тваринами, які можуть бути носіями сказу.

Також керівник КП “Ласка” закликала громадян у жодному разі не намагатися самостійно відловлювати хворих тварин, адже вони можуть їх вкусити і заразити сказом. Богдана Новарчук поінформувала, що необхідно телефонувати на цілодобовий номер телефону (моб. Тел. 095 002 28 10), очолюваного нею підприємства — фахівці виїдуть та відловлять таку тварину.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що це дуже важливе питання, адже стосується життя і здоров'я людей. Він закликав лучан реєструвати та вакцинувати домашніх тварин.

Також Микола Романюк доручив управлінню охорони здоров'я міської ради контролювати, аби у лікувальних установах була вакцина від сказу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ