У Волинській області тривають просвітницькі заходи для запобігання пожежам у житловому секторі та загибелі на них людей

У Волинській області тривають просвітницькі заходи для запобігання пожежам у житловому секторі та загибелі на них людей

09.12.15 13:39 0 560
8 грудня рятувальники Ратнівського районного сектору УДСНС України у Волинській області провели відпрацювання житлового сектору у селищі Ратне, під час якого навчали громадян правил пожежної безпеки у побуті.

Відпрацювання відбулося у межах приватного житлового сектору та охопило різні категорії населення: від багатодітних родин до осіб літнього віку. Рятувальники поінформували краян про сумну статистику із загибелі на пожежах у державі: упродовж року, що минає, жертвами вогню стали майже 1700 українців. Співробітники Служби “101” акцентували увагу краян на тому, що практично усі ці трагедії зумовлені необережним поводженням з вогнем та ігноруванням елементарних вимог безпеки. Відтак закликали дотримуватися правил пожежної безпеки при користуванні пічним та електричним опаленням в умовах сезонного зниження температури. Йшлося й про першочергові заходи на випадок, якщо пожежі уникнути не вдалося.

У рамках відпрацювання співробітники ДСНС ознайомили мешканців Ратного з ключовими вимогами електробезпеки. Зокрема зазначили, що при перевантаженні електромережі існує суттєвий ризик виникнення короткого замикання і – як наслідок – пожежі. Крім того, нагадали елементарні протипожежні вимоги, які люди нерідко ігнорують: про небезпеку сушіння одягу на обігрівачах та перед печами опалення, а також про необхідність вимикати усі електроприлади перед виходом з дому.

В оселях, де проживають малолітні діти, рятувальники вказували батькам на необхідність ховати сірники, запальнички та легкозаймисті речовини від малечі, закликали пояснювати небезпеку, що таїть у собі вогонь, демонструючи на власному прикладі сумлінне виконання протипожежних правил.

Важливу увагу під час відпрацювань приділили просвітницькій роботі з особами літнього віку, із самотніми громадянами та тими, хто опинився у складних життєвих обставинах.

Під час інструктажів рятувальники вручали мешканцям селища наочні матеріали з вичерпною інформацією про вимоги протипожежної безпеки у побуті.

У ДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: На ярмарку ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ