У Рівненській області день відкритих дверей Кузнецовського міського центру зайнятості для роботодавців та соціальних партнерів

У Рівненській області день відкритих дверей Кузнецовського міського центру зайнятості для роботодавців та соціальних партнерів

09.12.15 08:04 0 621
З метою формування позитивного іміджу служби зайнятості перед роботодавцями, визначення шляхів співпраці роботодавців зі службою зайнятості в частині працевлаштування інвалідів, інформування роботодавців про можливості служби зайнятості в укомплектуванні вільних робочих місць для цієї категорії безробітних, пропозиції кваліфікованої робочої сили та в рамках Всеукраїнської декади зайнятості для демобілізованих військовослужбовців — учасників АТО та осіб з інвалідністю 3 грудня в Кузнецовському міському центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для роботодавців та соціальних партнерів.

У рамках Дня відкритих дверей було проведено семінар-нараду «Проблеми працевлаштування інвалідів та шляхи їх вирішення», яку відкрила заступник директора Кузнецовського МЦЗ Наталія Воробей. Вона ознайомила із станом на місцевому ринку праці та послугами, що надає служба зайнятості особам з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку та звернулись за сприянням у працевлаштуванні.

У виступі начальника міського відділення управління юстиції Людмили Антонюк йшлося про правові аспекти працевлаштування людей з особливими потребами: нормами трудового законодавства щодо порядку їх прийняття на роботу та виконання вимог щодо нормативу робочих місць для працевлаштування громадян цієї категорії.

Про можливості працевлаштування інвалідів шляхом надання компенсації єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття розповіла провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями МЦЗ Оксана Артюх.

Про створення спеціального робочого місця для людини з особливими потребами, поінформувала начальник відділу Управління праці та соціального захисту населення Ольга Шевчук, яка зазначила: «Спеціальне робоче місце для інваліда – це окреме робоче місце або ділянка виробничої площі, які потребують здійснення додаткових заходів з організації праці особи з урахуванням її індивідуальних функціональних можливостей, обумовлених інвалідністю, шляхом пристосування основного і додаткового устаткування, технічного обладнання тощо”.

Учасники семінару-наради активно обговорювали питання працевлаштування людей з інвалідністю, пов'язані з цим проблеми та шляхи їх вирішення.

За 11 місяців цього року в Кузнецовську отримали роботу 22 особи з особливими потребами.

Висловлюємо вдячність тим роботодавцям, які надають можливість працювати особам з інвалідністю і тим самим заробляти собі на життя.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині озимі ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ