Хмельницька область: шепетівський район. «Скажемо СНІДу – ні»

Хмельницька область: шепетівський район. «Скажемо СНІДу – ні»

09.12.15 11:43 0 798
З метою підвищення рівня інформованості молоді з питань профілактики тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, захворювання на СНІД, активізації дітей та молодь до нових форм дозвілля, формування навичок здорового способу життя у районі почали реалізовувати проект «Протидія ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу», який був започаткований в межах Конкурсу мікро-грандів ГО «Громадянська ініціатива Романа Мацоли «Інститут солідарності громад».

Виконавцями Проекту виступили кабінет «Довіра» Шепетівської центральної районної лікарні, управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та Шепетівський районний центр соціальних служб для сім ї, дітей та молоді.

7 грудня у Шепетівській центральній районній лікарні відбулись фінальні змагання агітбригад. Учасників конкурсу привітали заступник голови Шепетівської райдержадміністрації Наталія Собчук, представник народного депутата Романа Мацоли – Ірина Топчій, керівник служби «Довіра» центральної районної лікарні Валентина Молокопой, начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Грабельнікова. У виступах було підкреслено важливість проведення таких заходів, адже отримана інформація стане в нагоді у прийнятті життєво важливих рішень щодо власного здоров'я та здоров'я тих, хто поруч, допоможе сформувати свідоме ставлення до проблеми ВІЛ/СНІДу, відповідальної поведінки у підтримці людей, які живуть з ВІЛ.

У запальному протистоянні, яке складалось із чотирьох номінацій: «Тематична композиція», «Вікторина для капітанів», «Сучасний плакат» та «Фото-око», команди показали високий рівень знань та обізнаності. Виступи, спів, танці, підготовлені відеоматеріали - мали глибокий зміст та відповідне тематичне спрямування. Проте за результатами підсумкових балів кращою була визнана команда «Вітамін» (Михайлюцька ЗОШ). Усі учасники команд отримали подарунки від народного депутата України Романа Мацоли.

За ініціативою учнів, започатковано акцію «Не будь байдужим! Допоможи учасникам АТО!». У приміщенні поліклініки центральної районної лікарні буде оформлено виставку із дитячих малюнків, плакатів, фотографій щодо збереження здоров'я. Виставка діюча. Кожен, хто її відвідає може долучитись і до гарної справи – допомогти коштами для учасників АТО, які проходять курс лікування в реабілітаційному центрі ЦРЛ. Тут діти облаштували спеціальну скриньку.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ