Україна має перейти на адресні виплати соціальної допомоги,- Наталія Яресько

Україна має перейти на адресні виплати соціальної допомоги,- Наталія Яресько

09.12.15 08:38 0 595
Першим та найголовнішим пріоритетом для України є соціальні виплати і пенсії, що забирають значну частину витрат з бюджету. У 2016 році Уряд планує збільшувати соціальні стандарти для найменш забезпечених верств населення на рівні інфляції, тобто на 12%. Водночас Міністерство фінансів працює над тим, аби зробити систему соціального забезпечення більш справедливою, і для цього потрібно провести її аудит та верифікацію отримувачів допомоги. Про це в інтерв'ю для видання «Ліга» повідомила Міністр фінансів Наталія Яресько.

«Ми піднімаємо соціальні стандарти і збільшуємо пенсії, щоб підтримати добробут і платоспроможність громадян. Але водночас ми хочемо зробити систему соціального забезпечення більш справедливою та ефективною», - заявила Міністр фінансів.

Задля цього необхідно провести докорінні зміни в підходах до соціальної допомоги, перейти на адресні виплати допомоги, а також верифікувати систему отримувачів пенсії та соціальної допомоги. Це підвищить ефективність використання бюджетних коштів та сприятиме досягненню справедливості та прозорості в системі соціальних виплат.

«У будь-якій сім'ї, фірмі або державі, коли стикаються з обмеженістю ресурсу, то допомагають найбільш нужденним. У нас же існує багато соціальних програм, які зовсім не враховують добробут громадян. Це неправильно, ми будемо відходити від цього», - додала Наталія Яресько.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігові пройшов ...
Наступна новина: На Тернопіллі комісія ...

КОМЕНТАРІ