В Івано-Франківській області рятувальники провели комплексне профілактичне відпрацювання у селі Татарів Яремчанської міськради

В Івано-Франківській області рятувальники провели комплексне профілактичне відпрацювання у селі Татарів Яремчанської міськради

09.12.15 10:38 0 596
Одним із найважливіших напрямків у спектрі діяльності рятувальників є масово-профілактична робота серед населення із розповсюдження знань з безпеки життєдіяльності у побуті, на виробництві та під час відпочинку.

Надзвичайно ефективним методом такої роботи були і залишаються комплексні відпрацювання населених пунктів. Під час таких заходів спеціальні рейдові групи, до складу яких входять представники пожежно-рятувальної служби, правоохоронці, соціальні працівники, депутати сільських рад, спеціалісти з електро- та газового господарств, навідуються на обійстя людей, котрі є потенційно найменш захищеними від вогню чи інших надзвичайних ситуацій: одиноких громадян, багатодітних сімей, родин, члени яких зловживають алкоголем. Окрім масово-роз’яснювальної роботи і вручення громадянам застережливих листівок, зазвичай проводяться огляди протипожежного стану їхніх житлових будинків, надаються рекомендації, а іноді – й практична допомога з усунення виявлених недоліків.

7 грудня працівниками Яремчанського міського відділу Управління ДСНС в області такий захід було проведено в селі Татарів. Людям розповідали про правила поводження з вогнем у побуті, переконували їх, що іноді навіть невдало загашені цигарка чи сірник можуть призвести до фатальних наслідків. Особливу увагу селян звертали на неприпустимість спалення сухої трави під час господарювання на присадибних ділянках, а також нагадали правила правильної експлуатації пічного опалення.

Адже щороку з настанням холодів на Івано-Франківщині збільшується кількість пожеж, спричинених неправильним обладнанням та експлуатацією печей. Пожежі через несправні печі виникають здебільшого у сільській місцевості, у тих оселях, де господарі чи то з легковажності, чи то від нерозуміння серйозності проблеми ігнорують застереження фахівців, не стежать за станом своїх опалювальних приладів, невчасно прочищають та лагодять їх. Багато порушень допускається і безпосередньо при експлуатації печей. Тому при комплексному відпрацюванні будь-якого населеного пункту рятувальники постійно підкреслюють необхідність дотримання правил поводження з пічним опаленням.

Комплексні відпрацювання населених пунктів на Прикарпатті проводитимуться й надалі. Адже саме життя підказує просту істину: лихові краще запобігти, аніж потім пожинати його гіркі плоди.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Хустщині ...
Наступна новина: На Львівщині зіткнулись ...

КОМЕНТАРІ