В Житомирській області у Новограді-Волинському поліцейські затримали студентів,які викрали та спалили заради розваги чуже авто

В Житомирській області у Новограді-Волинському поліцейські затримали студентів,які викрали та спалили заради розваги чуже авто

10.12.15 14:25 0 621
Троє жителів Звягельщини обгрунтовано підозрюються у викраденні ВАЗівки жителя району. Обгорілий автомобіль поліцейські знайшли у лісосмузі через кілька годин після звернення власника. У правоохоронців є підстави вважати, що парубки вчинили ще 2 подібних діяння.

25 жовтня уночі до чергової частини Новоград-Волинського відділу звернувся 43-річний житель села Орепи і повідомив про зникнення з однієї з вулиць райцентру його автомобіля «ВАЗ». Перевіряючи отриману інформацію, правоохоронці виявили у лісосмузі за містом обгоріле авто.

За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження відразу за 2 статтями - ч.2 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, а також було проведено інші слідчо-розшукові заходи для розкриття злочину.

У результаті було встановлено, що до угону та підпалу авто причетні троє студентів-одногрупників одного із освітніх закладів міста, усім по 18 років. У скоєному юнаки зізнались.

За їх словами, у такий спосіб вони вирішили розважитись. Помітили на одній з вулиць міста автівку, зламали замок у водійських дверцятах, щоб потрапити у середину, а потім, завівши двигун ВАЗівки, поїхали кататись. Згодом залишили автомобіль на околиці райцентру та, аби знищити сліди, підпалили.

Як розповів начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка, упродовж місяця у місті сталося ще 2 схожих за способом вчинення незаконних заволодінь транспортними засобами – ВАЗ та ГАЗ. В обох випадках автомобілі були знайдені працівниками поліції спаленими.

Нині підозрюваних перевіряють на причетність до скоєння і цих злочинів. Досудове розслідування триває. Юнакам може загрожувати покарання у вигляді ув'язнення на термін від 3 до 10 років.

Відділ комунікації ГУНП

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігівська область: за ...

КОМЕНТАРІ