На Вінничині кредити для сільських товаровиробників стануть доступнішими (+фото)

На Вінничині кредити для сільських товаровиробників стануть доступнішими (+фото)

10.12.15 09:48 0 621
Завдяки угоді про співпрацю, яку уклали між собою ТДВ «Брацлав» та ПАТ «Укрексімбанк» 8 грудня 2015 року, кредити на доїльне обладнання для селян стануть більш доступними.

Не секрет, що якісне доїльне устаткування коштує немало, а надто коли йдеться про цілі доїльні зали. Тому придбати його виробникам молока доволі непросто. Для цього слід або взяти обігові кошти з підприємства, або брати позичку в банку. Причому обидва шляхи можуть завести у глухий кут. Адже в першому випадку позбавлене «живих» коштів підприємство буде фінансово знекровлене, а в другому – потрапляє на борговий гачок до банкірів через занадто високі кредитні ставки.

Вихід із «зачарованого кола» знайшли на ТДВ «Брацлав», яке вже впродовж багатьох років спеціалізується на конструюванні, виготовленні, монтажі та сервісному обслуговуванні устаткування для виробництва молока. Для цього підприємство підписало угоду про співпрацю з ПАТ «Укрексімбанк». Зокрема, свої підписи на документі поставили директор ТДВ «Брацлав» Петро Михайленко та заступник керуючого філією «Укрексімбанку» у Вінниці Вадим Глухій.

«Це вже не перший наш бізнесовий партнер на Вінниччині, - наголосив представник фінансової установи. - На їх вже маємо більше двох десятків. Але ми дуже раді, що до роботи з нашим банком приєднався ще й такий потужний виробник, як ТДВ «Брацлав».

За його словами, схема дуже проста: « Для прикладу: якесь сільгосппідприємство хоче придбати доїльну установку виробництва ТДВ «Брацлав», але в нього для цього недостатньо коштів. Так-от, завдяки підписаній угоді, «Укрексімбанк» може надавати за привабливими відсотками кредити саме на придбання «брацлавського» устаткування. Причому відсоткова ставка індивідуальна, залежно від фінансової спроможності кожного позичальника та кожного реалізованого проекту».

В якості гарантії повернення коштів банк братиме під заставу те устаткування, яке збираються придбати. Тож сільські товаровиробники нічим не ризикують.

Задоволений укладеною угодою і директор ТДВ «Брацлав» Петро Михайленко. Хоча підприємству гріх скаржитись на відсутність збуту – тільки впродовж нинішнього року тут збільшено виробництво продукції на 72 відсотки. Але, як керівник, він дивиться вперед і хоче добра трудовому колективу.

«Наша продукція цілком конкурентноздатна, - наголошує Петро Миколайович. – Ми маємо чимало замовлень, але хочемо, щоб її змогли придбати також і представники малого та середнього бізнесу, котрі не мають в достатній кількості фінансових ресурсів. Адже для того, щоб модернізувати ферму на якихось 200 голів корів, то потрібно викласти мінімум 3,5-4 мільйони гривень. Тому сподіваємось, що започаткована співпраця з банком дозволить нам ще наростити обсяги виробництва, а виробникам молока - покращити умови роботи, знизити собівартість та підвищити якість сировини».

Заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Заїка так прокоментував підписання угоди: «Зрозуміло, що якісне сільськогосподарське обладнання не може бути дешевим. Але ж не кожне господарство має «зайві» гроші на такі покупки, та й банківські кредити також не з дешевих. Натомість в даному випадку маємо індивідуальний підхід до кожного клієнта, врахування його платоспроможності, терміну повернення позичок тощо. Тобто, йдеться про вигідну співпрацю для машинобудівників, кредиторів та виробників молока».

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ