У Волинській області працівники поліції долучились до виховного процесу дітей

У Волинській області працівники поліції долучились до виховного процесу дітей

10.12.15 17:19 0 651
Співробітники Луцького відділення поліції та працівники служб у справах дітей Луцької РДА з метою профілактики правопорушень серед дітей та належного їх виховання провели батьківські збори школи села Баїв.

– У підлітковому віці діти більш емоційні. Різні підліткові проблеми можуть призводити до депресії, – розпочала виступ перед батьками інспектор Луцького районного відділення поліції Марина Ярошук. – Проблеми у сім'ї, втрата коханої людини, неуспішність у школі чи постійні невдачі в особистих відносинах, все це може викликати негативні думки і призвести до депресії. Але у підлітковому віці ці проблеми здаються непереборними, а біль, який вони заподіюють, нестерпним. Батьки повинні більше приділяти уваги дітям, спілкуватися із ними, цікавитися про проблеми, які турбують їхніх дітей, – повідомила інспектор Луцького відділення поліції.

– Виховуючи підлітка, уникайте покарань та принижень. Прислухайтеся до дитини, можливо, ви зможете краще зрозуміти причини емоційних проблем своєї дитини. Намагайтеся закріпити в його пам'яті позитивні сторони гарної поведінки. Постійні покарання та приниження можуть викликати у дитини почуття неповноцінності й непотрібності. Дозвольте дитині робити помилки. Навчіть дитину не боятися власних помилок і ставитись до них як до, можливо, не найприємнішого досвіду для подальшого аналізу, – продовжила Анастасія Дячук, працівник служби у справах дітей.

Наприкінці зустрічі працівники поліції розповіли батькам про відповідальність, яка настає за порушення порядку перебування дітей у закладах, в яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування згідно статті 180-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

– Шановні батьки, підтримуйте тісний зв'язок з педагогами школи, звертайтеся за порадами до психолога, станьте кращими друзями і порадниками своїй дитині і ваш підліток не буде "важким", – зазначила працівник поліції Марина Ярошук.

Луцьке відділення поліції

ГУНП у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ