У Хмельницькій області проведення заходів з регулювання чисельності лисиці звичайної

У Хмельницькій області проведення заходів з регулювання чисельності лисиці звичайної

10.12.15 13:23 0 622
На у Хмельницькій області залишається складною ситуація щодо сказу тварин. Основним джерелом розповсюдження захворювання є червона лисиця, популяція якої зростає. Протягом останніх років захворювання на сказ реєструється серед диких, домашніх та сільськогосподарських тварин. За останні 5 років у Хмельницькій області було виявлено 537 випадків сказу.

За даними обласного управління лісового та мисливського господарства щільність популяції червоної лисиці на території області становить 3,0 особини на 1000 га угідь, що перевищує норму у 3-6 разів, а на території природно-заповідного фонду цей показник - ще вищий.

Додатковою проблемою для профілактики та боротьби зі сказом є територія НПП «Подільські Товтри», яка включає Кам'янець -Подільський, Чемеровецький та частину Городоцького районів. Але, так як, правове регулювання деяких питань пов'язаних з діяльністю мисливських господарств, потребує доопрацювання і згідно чинного законодавства мисливство в господарських зонах заповідників, національних природних і регіональних парків заборонене, то виникає серйозна проблема для населення області (хижі тварини спустошують підсобні господарства та наносять шкоду) і суперечить принципам природоохоронної справи як в Україні, так і в Європі. В результаті повної заборони полювання в районах збільшується чисельність лисиці та складається небезпечна ситуація по сказу серед диких та домашніх тварин.

За зверненнями Кам'янець - Подільської та Чемеровецької районних організацій УТМР Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації видано дозволи на проведення заходів з регулювання чисельності лисиці звичайної та відстріл хижих і шкідливих тварин. В результаті проведення цих заходів з 14.11.2015 року у Кам'янець - Подільському районі відстріляні 159 одиниць, з них 54 одиниці передано на дослідження на сказ, а у Чемеровецькому районі 73 одиниці і 30 з них передано на дослідження на сказ.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові у Стрийському ...
Наступна новина: Рівненська область: ...

КОМЕНТАРІ