У Тернопільській ОДА бізнес-консультант Володимир Василевський розповів як отримати європейський грант

У Тернопільській ОДА бізнес-консультант Володимир Василевський розповів як отримати європейський грант

10.12.15 15:28 0 607
Як отримати та освоїти грант поділилися досвідом на семінарі-тренінгу «Робота з міжнародними донорськими програмами: специфіка, акценти, обмеження», що відбувся 9 грудня у Тернопільській обласній державній адміністрації. Черговий захід для представників новостворених об'єднаних територіальних громад, громадських організацій, підприємців та державних службовців організували у департаменті економіки ТОДА.

«Основа подібних заходів полягає не у навчанні, — наголошує директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва Галина Воляник. — Мета проведення подібних семінарів — отримати вміння застосувати їх, ці знання, на практиці. А саме в реалізації розроблених проектів у сфері екології, енергозбереження тощо».

Своїм 10-річним досвідом по залученню інвестицій поділився бізнес-консультант Володимир Василевський, підприємець із 23-річним досвідом роботи в бізнесі та інвестиційний та фінансовий аналітик. Свого часу фахівець пройшов стажування у Китайсько-Європейській міжнародній бізнес-школі (CEIBS, Шанхай, Китай).

Грант — це дарунок, який готові надати на цілком безоплатній основі. Для цього лише необхідно грамотно сформувати ціль та мету проекту. Отримати грант можуть не тільки громадські організації, а й просто фізичні особи. Грантів не видають лише партійним та релігійним організаціям. Це принципова позиція Європи, йшлося на семінарі.

«Економіка Європи цілком дозволяє фінансово підтримати Україну, — стверджує Володимир Василевський. — Європа має змогу надати від 500 до 700 мільйонів доларів на гранти для нашої держави.

Європейське суспільство відкрите й соціальний капітал як такий базується на довірі та самоорганізації Корупція може проникати всюди, однак вирішальну роль все ж відіграють моральні цінності в житті суспільства».

На вказаному семінарі-тренінгу експерт чітко окреслив програму проектного підходу до грантів, визначив поняття гранту як такого, його мету, ціль та ресурси. Процедури та форми роботи, ключові особливості та акценти під час переговорів з донорами. А також типові помилки й шляхи їх уникнення.

«Тернопільщина має унікальне геополітичне становище, адже через нашу область проходять чотири міжнародні транспортні коридори, — зазначив Володимир Василевський. — Проблема лише у стані наших доріг. Проте рано чи пізно інвестори до нас прийдуть».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ