У Волинській області триває просвітницька робота серед працівників дошкільних закладів

У Волинській області триває просвітницька робота серед працівників дошкільних закладів

10.12.15 11:07 0 678
9 грудня у рамках Тижня безпеки рятувальники провели навчання з основ безпеки життєдіяльності для працівників дошкільного закладу «Зоряний» у м. Луцьку.

Як діяти в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій на зустрічі з персоналом закладу розповіла начальник відділу інформацій та комунікацій з громадськістю УДСНС України у Волинській області Ірина Варварук.

Вона акцентувала на поведінці дітей під час виникнення надзвичайної ситуації чи пожежі. Адже відомо, що діти під час пожежі ховаються по кутках, під столом чи під ліжком, тож їх досить важко знайти у задимленому середовищі. А під час можливої евакуації малеча взагалі може загубитися, тому дітям потрібно в карман куртки чи кофтини обов’язково покласти записку із зазначеними ім’ям та прізвищем, адресою проживання та телефонами батьків.

Особливу увагу працівники ДСНС звернули на дії в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій в умовах військового характеру. Йшлося про дії у разі раптового обстрілу, при отриманні інформації про евакуацію, поведінку під час проведення масових заходів і дії при загрозі вчинення терористичного акту: не дозволяється проводити самостійно ніяких дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями все це може призвести до їхнього вибуху, численних жертв і руйнувань.

Слухачі дізналися і про характерні ознаки, що вказують на можливу наявність вибухових пристроїв у підозрілих предметах - сумках, пакетах, коробках, металевих і скляних місткостях тощо, залишених у транспорті, адміністративних будівлях чи місцях масового перебування людей та інші правила безпеки, переглянувши відеоролики ДСНС України “Як діяти при виявлені підозрілого предмету?”, «Оповіщення населення», «Дії під час артобстрілу», «Обережно, терористична загроза! Головне для тебе – вижити!».

На завершення просвітницького заходу співробітники ДСНС наголосили на важливій ролі батьків та вчителів у вихованні психологічно готової до будь-яких ситуацій дитини. Бо навчити не панікувати, бути спокійним, вчасно пояснити малечі, що будь-який предмет знайдений на вулиці або у під'їзді, може становити небезпеку для їх життя та здоров’я. А також берегти дітей та навчити їх змалку основам цивільного захисту є нагальною потребою сьогодення.

УДСНС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Фахівці Управління ...

КОМЕНТАРІ