У Волинській області рятувальники провели пізнавальну акцію “Запобігти,врятувати,допомогти” у школі-інтернаті

У Волинській області рятувальники провели пізнавальну акцію “Запобігти,врятувати,допомогти” у школі-інтернаті

10.12.15 11:55 0 625
9 грудня рятувальники ДПРЧ-19 міста Ковеля Управління ДСНС України у Волинській області відвідали вихованців Люблинецької загальноосвітної школи-інтернату. Для школярів середніх та старших класів вони провели навчально-пізнавальну акцію “Запобігти, врятувати, допомогти”.

Під час бесіди рятувальники нагадали дітям, як запобігти і не стати жертвою пожежі, дали поради, як поводитися у критичних ситуаціях, окреслили спектр небезпечних факторів, притаманних осінньо-зимовому періоду. Вони наголосили: в екстремальних умовах найважливіше не допускати паніки, а опанувавши свої емоції, пригадати прості правила безпеки й неухильно їх виконувати. Рятувальники закликали вихованців школи-інтернату бути уважними до власної безпеки та нагадали номери служб екстреного реагування.

Друга частина Акції відбулася на шкільному подвір'ї, де бійці Служби “101” продемонстрували школярам можливості пожежно-рятувальної техніки, а також захисний одяг та спорядження.

Вихованці школи-інтернату захоплено спостерігали, як рятувальники легко розрізали металеві конструкції пневмоножицями. Діти довідалися, що саме таким способом бійці ДСНС демонтують понівечені конструкції, рятуючи людей, які постраждали в дорожньо-транспортних пригодах та під час інших надзвичайних подій. Крім того, побачити, як відбувається гасіння імітованої пожежі, а усі охочі могли й самі подати воду на приборкання умовного полум'я.

У ДСНС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі створять ...
Наступна новина: На Вінничині оперативники ...

КОМЕНТАРІ