Івано-Франківщина: попереджений – отже,озброєний!

Івано-Франківщина: попереджений – отже,озброєний!

10.12.15 14:10 0 645
9 грудня рогатинські рятувальники навчали правил безпеки мешканців села Підкамінь Рогатинського району. Захід охопив найширші верстви населення та був спрямований на те, щоб нагадати людям, що саме необережність, халатність і легковажне ставлення до власної безпеки часто можуть мати жахливі наслідки.

Для проведення комплексного профілактичного відпрацювання цей населений пункт був обраний не випадково: тут 12 січня виникла пожежа в одному із житлових будинків. Вогнем знищено двері, газову плиту та пошкоджено речі домашнього вжитку. На пожежі виявлено тіло власника будинку. Причина виникнення пожежі – порушення правил пожежної безпеки при користуванні газовими приладами.

Під час відпрацювання житлового сектору представники рейдової групи спілкувалися з населенням з питань дотримання людьми правил пожежної безпеки у побуті, в багатодітних сім’ях акцентували увагу батьків на категоричній забороні залишати без нагляду у своїх домівках малолітніх дітей, вручали мешканцям села тематичні пам’ятки застережливого характеру. Учасники рейдових груп здійснили обходи житлового сектору, де проживають соціально незахищені верстви населення, одинокі, перестарілі люди, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, котрі належать до так званої «групи ризику». Фахівці розповідали людям, як правильно користуватися печами, електрообігрівальними приладами. Навіть незначні, на перший погляд, порушення правил їх експлуатації можуть призвести до пожеж із непередбачуваними наслідками, отруєнь чадним газом та інших лих. Крім того, людям роздали застережливі листівки.

«Дуже добре, що такий захід провели у нашому селі, - каже голова тутешньої сільської ради Любомир Йосипович Било. – Звісно, ми намагаємося самі пояснити мешканцям, чому потрібно дотримуватися правил безпеки в побуті. На жаль, це спрацьовує не завжди. Зовсім по-іншому вони реагують на почуте від людей у погонах. Така інформація змушує обивателів задуматися та поглянути на проблему набагато серйозніше.»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У розважальному закладі ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ