Івано-Франківщина: піротехніки У ДСНС в області знешкодили 31 застарілий боєприпас

Івано-Франківщина: піротехніки У ДСНС в області знешкодили 31 застарілий боєприпас

10.12.15 09:13 0 580
Щороку на Івано-Франківщині знаходять сотні вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн. Навіть десятиліття пролежавши під землею, вони не втратили своєї жахливої здатності калічити та вбивати людей.

8 грудня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області знешкоджено 31 застарілий боєприпас.

В селі Молодятин Коломийського району на одній із присадибних ділянок люди виявили 1 (одну) 81 мм мінометну міну часів ІІ Світової війни. А поблизу села Пшеничники Тисменицького району натрапили на цілий арсенал - 5 (п’ять) протитанкових мін TMi-42 та 25(двадцять п’ять ) протитанкових мін TMi-43 часів ІІ Світової війни.

Від початку року на Івано-Франківщині піротехніками Управління ДСНС в області знешкоджено 535 застарілих боєприпасів.

Якщо ви випадково виявили вибухонебезпечний предмет – до нього не можна торкатись – це дуже небезпечно.

При виявленні ВНП забороняється перекладати чи перекочувати їх з одного місця на інше, нагрівати і ударяти, намагатися розряджати і розбирати, використовувати заряди для розведення вогню і освітлення.

Необхідно одразу ж зателефонувати за номером «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці групи піротехнічних робіт ДСНС. Ні в якому разі не намагайтеся знешкодити власноруч, адже це може призвести до трагічних наслідків. Бережіть своє життя!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ