В Чернівецькій області представники ДСНС та Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) обговорили питання співпраці у сфері технічної допомоги

В Чернівецькій області представники ДСНС та Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) обговорили питання співпраці у сфері технічної допомоги

10.12.15 11:02 0 616
9 грудня відбулася зустріч представників ДСНС України із заступником директора відділу координації програм та стратегій Агенції США з міжнародного розвитку (USAID) Грегорі Олсоном. Учасники обговорили питання співпраці у галузі надання міжнародної технічної допомоги, зокрема підрозділам ДСНС, та участі Служби порятунку у реалізації міжнародних проектів.

Під час зустрічі директор Департаменту ресурсного забезпечення ДСНС Руслан Білошицький зазначив, що українські рятувальники наразі активно співпрацюють із Сполученими Штатами Америки. У листопаді цього року відбулися навчання за участю американських експертів з метою ознайомлення та навчання наших фахівців роботі із ядерним, радіологічним, біологічним та хімічним спеціальним обладнанням, яке пізніше буде передано ДСНС України.

У свою чергу, Грегорі Олсон зауважив, що Агенція США з міжнародного розвитку реалізує на території України ряд проектів, які спрямовані на розвиток та поліпшення стану здоров'я громадян. Особлива увага приділяється також підтримці внутрішньо переміщених осіб та громад, які допомагають переселенцям адаптуватися до нових умов проживання. Крім того, Агенція надає технічну підтримку підрозділам ДСНС задля мінімізації загрози виникнення надзвичайних ситуацій та підвищення рівня безпеки людей. Так, 4 грудня в рамках реалізації Проекту «Підвищення рівня безпеки населення та обізнаності громадян» харківські рятувальники отримали новітнє пожежно-рятувальне обладнання. В подальшому така допомога надходитиме і до інших підрозділів ДСНС.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ