Чернівецька область: відбулися тренування служб цивільного захисту щодо дій на випадок ускладнення руху на дорогах краю через складні погодні умови

Чернівецька область: відбулися тренування служб цивільного захисту щодо дій на випадок ускладнення руху на дорогах краю через складні погодні умови

10.12.15 17:08 0 629
9 грудня в Чернівецькій області пройшли тренування працівників служб цивільного захисту Чернівецької області на тему: «Дії органів управління та сил спеціалізованої Чернівецької обласної транспортно-технічної служби цивільного захисту при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій на автодорогах області за наслідками складних погодних умов у осінньо-зимовий період 2015-2016 року». Дані тренування проводилися з метою визначення рівня готовності служб цивільного захисту краю до реагування на випадок виникнення ускладнення руху автомобільного транспорту на дорогах краю внаслідок складних погодних умов. Учасниками тренувань стали працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, ДП «Чернівецький облавтодор», Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області та Чернівецької обласної державної адміністрації.

В ході тренувань, які були поділені на 2 етапи, відпрацьовувалися 2 ввідні. Під час першого етапу в рамках ввідної в Чернівецькій області внаслідок різкого погіршення погодних умов в ніч з 8 на 9 грудня (посилення південно-західного вітру до 15-20 м/с, з поривами до 25-30 м/с, значні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, різке пониження температури повітря до -10-12° С, випадання великого снігопаду, особливо в гірській місцевості) на території краю склалася складна обстановка з великими сніговими заметами та ожеледдю на автодорогах, створенням заторів автотранспорту, припиненням автомобільного руху та великою кількістю дорожньо-транспортних пригод. Працівники Служби автомобільних доріг та ДП «Чернівецький облавтодор» були переведені у підвищену готовність. В рамках 2 ввідної по всіх районах Чернівецької області відпрацьовувалися дії співробітників ДП «Чернівецький облавтодор» з реагування на ускладнення руху на дорогах краю через несприятливі погодні умови. Для проведення тренувань були вибрані можливі місця ускладнення автомобільного руху, а також ті місця, де в попередні роки траплялися замети, перемети та ожеледиця.

В рамках другого етапу тренувань працівники Управління ДСНС та Чернівецької обласної державної адміністрації оглянули техніку ДП «Чернівецького облавтодору» та Служби автомобільних доріг краю, яка залучатиметься до виконання завдань за необхідністю, ознайомилися із наявними паливно-мастильними матеріалами та сипучими дорожніми матеріалами.

«Протягом останніх років в зимовий період у Чернівецькій області через складні погодні умови неодноразово виникало ускладнення руху автомобільного транспорту на дорогах краю. Тому дуже важливо, щоб всі працівники служб цивільного захисту області були готовими до дій у разі необхідності» – повідомив начальник Управління ДСНС підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку на Федорова,4 ...
Наступна новина: На Вінничині рятувальники ...

КОМЕНТАРІ