Тернопільська область: психологи Управління беруть участь у підготовці особового складу патрульної поліції до дій в екстремальних ситуаціях

Тернопільська область: психологи Управління беруть участь у підготовці особового складу патрульної поліції до дій в екстремальних ситуаціях

10.12.15 16:42 0 599
Розпочалися курси щодо підготовки особового складу патрульної поліції до дій у різноманітних надзвичайних ситуацій. Ці курси включили в себе і психологічну підготовку майбутніх поліцейських, адже дуже важливо у їхній роботі не піддаватися паніці, завжди бути готовим до будь-яких обставин, зберігати спокій та врівноваженість.

Досвідчений психолог У ДСНС України у Тернопільській області Гесюк Наталія, яка має великий досвід у роботі з людьми, потерпілими у різноманітних ситуаціях, розповіла про основні правила надання елементарної психологічної допомоги.

Як наголосила фахівець Управління кожному працівнику патрульної поліції, незалежно від характеру надзвичайної ситуації, зовнішніх обставин, свого стану та настрою, слід дотримуватися загальних правил надання екстреної допомоги, основними з яких є:

1. У кризовій ситуації постраждалий може знаходиться в стані психічного збудження. Це нормально. Оптимальним є середній рівень збудженості. При налагодженні контакту скажіть постраждалому, що ви очікуєте від спілкування з ним. Надія на успіх краще, ніж відчуття невдачі.

2. Не приступайте до дій одразу. Прийміть рішення, яка допомога необхідна, хто з постраждалих найбільше потребує допомоги. (Іноді той, хто кричить, потребує менше допомоги, ніж мовчазний постраждалий).

3. Скажіть, хто ви і які функції виконуєте. Професійна компетенція заспокоює — розкажіть про вашу кваліфікацію та досвід. З’ясуйте імена постраждалих.

4. Обережно встановлюйте тілесний контакт. Легкий тілесний контакт, як правило, заспокоює людину. Тому візьміть постраждалого за руку або поплескайте його по плечі. Торкатись до голови, інших частин тіла не рекомендується. Займіть положення на одному рівні із постраждалим.

5. Ніколи не звинувачуйте постраждалого. Розкажіть, які міри необхідно прийняти для надання самодопомоги.

6. Уважно слухайте, будьте терплячими, виконуючи свої обов’язки. Розмовляйте спокійним тоном. Якщо постраждалий втрачає витримку та терпіння, не проявляйте нервозності.

7. Надайте можливість постраждалому говорити. Слухайте його активно. Проявляйте увагу до його почуттів та думок. Переказуйте позитивне.

8. Ізолюйте постраждалого від сторонніх поглядів. Надмірні погляди можуть бути неприємними людині у кризовій ситуації.

11. Залучайте людей із близького оточення постраждалого для надання допомоги. Інструктуйте їх та давайте їм прості доручення. Уникайте будь-яких висловлювань, які можуть викликати в кого-небудь почуття провини.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині засуджено ...
Наступна новина: У рамках проведення ...

КОМЕНТАРІ