Прокуратура Вінницької області проти однобокого висвітлення інформації журналістами

Прокуратура Вінницької області проти однобокого висвітлення інформації журналістами

10.12.15 08:57 0 598
У газеті “33-й канал” від 02.12.2015 опубліковано статтю під назвою: “Палія хочуть позбавити посвідчення адвоката”. Відомості подано читачу лише від однієї сторони, яка брала участь у засіданні дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Вінницької області 30.11.2015.

У зв’язку з цим, прокуратура Вінницької області уповноважена повідомити наступне.

За заявою прокуратури області 12.11.2015 дисциплінарною палатою порушено дисциплінарне провадження відносно адвоката Палія В.М. У заяві зазначається про систематичне порушення останнім у судовому процесі правил адвокатської етики при поданні письмових заяв про відвід, умисне зловживання правом на відвід з метою затягування судового розгляду, тиск, у тому числі за сприяння залучених ним громадян, на учасників провадження шляхом проголошення неетичних заяв та заяв погрозливого характеру, безпідставні неявки в судові засідання та порушення права підзахисного на надання професійної правової допомоги.

Зазначеними діями захисник значно шкодить правам свого підзахисного, зокрема, щодо розумних строків розгляду проваджень судом.

Крім того, перед кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури прокуратурою піднято питання про неможливість об’єктивного розгляду цього провадження членом дисциплінарної палати адвокатом Курнаєвою О.З. Це пов’язано з тим, що зазначена особа стала безпосереднім свідком протиправних дій свого колеги у суді, а також, у деяких випадках, навіть, письмово підтримувала їх. А відтак, особа, яка є свідком правопорушення, не може бути об’єктивним “суддею” при розгляді заяви. Така підстава для відводу безпосередньо передбачена у різних процесуальних кодексах вітчизняного законодавства.

Однак, сторона дисциплінарного провадження, щодо якої воно порушено та член дисциплінарної палати, якій заявлено відвід, вкотре, за сприяння залучених ними громадян, вдалися до засобів тиску вже під час засідання дисциплінарної палати адвокатури Вінницької області.

З метою зриву розгляду питань порядку денного, у бік працівників прокуратури лунали брудні висловлювання та вчинялися дії провокативного характеру.

Не зважаючи на такі дії, дисциплінарна палата кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Вінницької області продовжила свою роботу та перенесла засідання з метою витребування з Вінницького міського суду копій необхідних їй підтверджуючих документів.

Повідомляємо, що працівники органів прокуратури, які 30.11.2015 брали участь у засіданні дисциплінарної палати не відсторонювалися від своїх обов’язків щодо здійснення процесуального керівництва у будь-яких кримінальних провадженнях. Наведена інформація у вищезгаданій статті щодо цього не відповідає дійсності.

Прокуратура Вінницької області виступає за об’єктивне висвітлення подій представниками засобів масової інформації.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 83 мільйони гривень ...
Наступна новина: Житомирщина: поліція ...

КОМЕНТАРІ