Волинські поліцейські продовжують боротися із "Чорними копачами"

Волинські поліцейські продовжують боротися із "Чорними копачами"

10.12.15 15:12 0 635
Чоловіки займалися незаконним видобутком бурштину, встигнувши обладнати 15 копанок. З місця події вилучили знаряддя злочину: мотопомпу, каністри, пожежні рукави, металеві труби та підсаки.

До чергової частини Любешівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на території Ветлівської сільської ради здійснюється незаконний видобуток бурштину. Невідомі особи шляхом гідророзмиву ґрунту займались видобуванням бурштину-сирцю.

Спільними заходами слідчо-оперативної групи Любешівського відділення поліції та працівниками відділу прикордонної служби «Дольськ» виявлено та вилучено мотопомпу з рукавами.

В ході огляду місця події встановлено, що копачі бурштину встигли облаштувати 15 копанок. Правоохоронці вилучили мотопомпу, три каністри, три пожежні рукави, дев'ять металевих труб зі з'єднанням та два підсаки. На разі, працівники поліції встановлюють осіб, причетних до даної події.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони та використання надр). Проводиться досудове слідство. Старателям загрожує покарання – від штрафу до трьох років позбавлення волі.

Сектор комунікації ГУ НП

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: "Що я знаю про свої права?" ...

КОМЕНТАРІ