Голландські лікарі діляться досвідом з житомирськими колегами

Голландські лікарі діляться досвідом з житомирськими колегами

11.12.15 13:49 0 592
10 грудня у центральній дитячій міській лікарні м. Житомира відбувся тренінг, який проводили сімейні лікарі з Нідерландів. Учасниками тренінгу були 60 дільничних педіатрів та лікарів стаціонару ЦДМЛ м. Житомира.

За словами головного лікаря ЦДМЛ м. Житомира Володимира Башека, голландські сімейні лікарі співпрацюють з ними вже третій рік та приїздять до Житомира не вперше. Троє лікарів, серед яких два сімейних лікарі Хенк ван Схотхорст, Ян Хаусман та лікар-отоларинголог Юрин Ембрехтс – волонтери. Вони не є представниками жодної міжнародної організації, яка відрядила їх в Україну та оплатила їхню діяльність. Вони створили самостійну організацію – «Фонд по обміну досвіду Нідерланди-Україна», мета якої – обмін досвідом з житомирськими лікарями та поліпшення якості їхньої роботи.

В 2013 році були проведені перші зустрічі з адміністрацією та колективом лікарні, на яких сімейний лікар Хенк ван Схотхорст та його дружина, яка працює його помічницею, розповіли медичним працівникам про роботу сімейних лікарів у Нідерландах та висловили свої наміри про подальшу співпрацю. Житомирські лікарі прийняли цю пропозицію. З 21 по 23 квітня 2015 року був проведений перший цикл курсів удосконалення для педіатрів КУ ЦДМЛ. Сімейний лікар Хенк ван Схотхорст провів заняття з анатомії та фізіології вуха, діагностики та лікування середнього отиту. Саме ця тематика найбільш зацікавила житомирських педіатрів під час опитування.

З 8 по 10 грудня 2015 року продовжений цикл удосконалення. Лікар Юрин Ембрехтс розповів про захворювання вуха, сучасні тенденції діагностики захворювань та провів практичні навчання за допомогою відеоотоскопа. Крім того, лікарі опановували практичні навички в огляді пацієнтів. Сімейні лікарі Хенк ван Схотхорст та Ян Хаусман розповіли про європейські стандарти огляду дітей та акцентували увагу на його особливостях. Українські спеціалісти також поділились своїми напрацюваннями та розповіли про шляхи подолання проблем.

«Наші голландські друзі за власні кошти придбали для лікарів загальної практики сімейної медицини та педіатрів м. Житомира 60 сучасних отоскопів. І зараз на тренінгах наші лікарі отримують ці отоскопи та навчаються ними користуватися», – зазначила заступник головного лікаря ЦДМЛ з поліклінічної роботи Марина Берегова

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ