Зимове утримання автомобільних доріг загального користування у Вінницький області (+фото)

Зимове утримання автомобільних доріг загального користування у Вінницький області (+фото)

11.12.15 15:14 0 603
Цій темі була присвячена прес-конференція начальника Служби автомобільних доріг Вінницької області Ігоря Алексєєва, яка відбулась 10 грудня в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Ігор Алексєєв, зокрема, зазначив, що комплекс підготовчих робіт до проходження осінньо-зимового періоду включає в себе ямковий ремонт дорожнього покриття, створення запасу матеріалів для проведення зимового аварійного ямкового ремонту, виготовлення та ремонт снігозатримуючих щитів, ремонт спеціальної техніки, заготовка 10-тиденного запасу палива та протиожеледних матеріалів встановлення зимових дорожніх знаків, тощо.

«Від початку року,станом на 3 грудня, ліквідовано 251 тис. кв.м ямковості на дорогах загального користування, з яких 175 тисяч – на дорогах державного значення та 76 тисяч - на дорогах місцевого значення»,- повідомив Ігор Алексєєв.

За словами посадовця, 9528 км доріг Вінницької області обслуговують 5 ДЕД, 10 райавтодорів та 40 ДРП.

На зимовий період 2015-2016 р.р. для утримання доріг в належному стані підготовлено:

- 250 тонн холодної асфальтобетонної суміші для виконання аварійного ямкового ремонту (при потребі 400 тонн);

- 379 одиниць спецтехніки (навантажувачі, автогрейдери, солерозподілювачі, КРАЗи, автогрейдери, тощо, які зношені на 90%);

- Протиожеледні матеріали : сіль – 7,5 тис. тонн, пісок – 55 тис. тонн;

Ігор Алексєєв запевнив : «Перший сніг, який випав минулого тижня в північних районах області, показав,що до роботи ми технічно готові. В належні терміни дороги були очищені від снігу та оброблені піщано-сольовою сумішшю. На випадок виникнення надзвичайних ситуацій у всіх філіях ДП «Вінницький облавтодор» організоване цілодобове чергування відповідальних інженерно-технічних працівників та бригад з ліквідації ожеледиці й снігових заметів».

У випадку ускладнення проїзду на основних маршрутах області, дорогах міжнародного та регіонального значення через погіршення погоди, керівництво Служби діятиме згідно «Порядку взаємодії підрозділів» затвердженого першим заступником голови ОДА Андрієм Гижком від 19.10.2015 року та звертається за допомогою в обласні структури Державної Служби Надзвичайних Ситуацій, Департаменту цивільного захисту та Державтоінспекції.

Окремо посадовець звернув увагу на проблеми фінансування галузі. Зокрема, зазначив, що з 2013 року воно зменшилось вдвічі. Так, на зимове утримання доріг у 2013 році виділялось 55млн. грн., а на 2015 рік – 26,6 млн .грн.

«Нам вкрай необхідне оновлення техніки. Існує багато проблем у галузі. Але які б негаразди не траплялись на наших шляхах, рушійна сила – люди. Вони працюють в будь-яких умовах: вдень і вночі, в спеку і в холод, не дивлячись на затримки заробітної плати. Ми свідомі того, що працюємо заради безпеки українців та гостей країни, тож утримуємо дороги в належному стані»,-підсумував Ігор Алексєєв.

ДО УВАГИ ВОДІЇВ!

З метою забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування, Служба автомобільних доріг у Вінницькій області звертається в перше чергу до водіїв, що здійснюють перевезення вантажів та до усіх учасників дорожнього руху!

Обладнати транспортні засоби зимовою гумою, упорами противідкатними, ланцюгами протиковзання, лопатами автомобільними та іншими засобами необхідними для безпечного руху автомобілів при виникненні надзвичайних ситуацій! З метою запобігання утворення заторів на автомобільних дорогах загального користування, дотримуйтесь швидкісного режиму та дистанції. Будьте уважними та обережними!











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі у ...
Наступна новина: У Житомирі жінка обікрала ...

КОМЕНТАРІ