Степан Барна зустрівся з представниками організації „Союз Чорнобиль України”

Степан Барна зустрівся з представниками організації „Союз Чорнобиль України”

11.12.15 16:21 0 619
Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС 9 грудня голова обласної державної адміністрації Степан Барна зустрівся з активом обласної організації Всеукраїнської громадської організації „Союз Чорнобиль України”.

«14 грудня в Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС, - зазначив Степан Барна. – Однак не тільки напередодні цього дня, а й протягом усього року особлива увага обласної влади прикута до категорії людей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та брали безпосередню участь у її ліквідації».

Відтак учасники зустрічі окреслили низку проблем, з якими часто стикаються. Зокрема, йшлося про розробку комплексної програми соціальної підтримки постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи на період 2016-2020 роки; поновлення програми закупівлі житла за державний кошт для інвалідів-чорнобильців; поновлення пільгових пасажирських перевезень в межах області та на приміському транспорті.

Піднімалося питання медико-санітарного забезпечення стаціонарного лікування, механізм закупівлі медикаментів тощо.

«Я пропоную департаменту соціального захисту населення внести правки в обласну комплексну програму соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота», - наголосив Степан Барна. – Однак найголовніше це не паперова робота, а реальні дії, спрямовані на вирішення проблем кожного, хто постраждав від аварії на ЧАЕС».

Довідково: В області перебуває на обліку 45 375 осіб, яким встановлено статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них:

- інвалідів – 1003 чол.;

- учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – 2532 чол.;

- потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС, евакуйованих із зони відчуження та переселених із радіоактивно-забруднених територій – 35129 чол.;

- дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи – 7714 чол.(дітей-інвалідів – 7 чол.);

- 482 вдови померлих громадян, смерть яких пов'язана з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Департаментом та управліннями праці та соціального захисту населення в районах, м. Чорткові і м. Тернопіль забезпечено соціальні та компенсаційні виплати постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи на суму 8 млн 716 тис. грн.

З державного та обласного бюджетів фінансуються, відповідно до доведених асигнувань, наступні програми:

- „Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”;

- „Забезпечення житлом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”;

- “Комплексне медико-санітарне забезпечення та лікування онкологічних захворювань із застосуванням високовартісних медичних технологій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”;

- „Пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”.

Надано медичну допомогу лікувальними закладами області 284 постраждалим на суму 290 тис. гривень, безоплатно придбано ліків за рецептами лікарів на суму 1 млн грн., на безоплатне зубопротезування – 126 тис. грн.

В 2015 році було заплановано оздоровити 166 осіб, з яких 163 чол. - 1 категорії (інваліди) та 3 дітей-інвалідів. Станом на 01.12.2015 всі забезпечені путівками на санаторно-курортне лікування та оздоровлення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За клопотанням ...
Наступна новина: Рівненщина: рятувальники ...

КОМЕНТАРІ