На Тернопіллі понад 3,3 мільйони гривень штрафів сплатять порушники законодавства – користувачі РРО

На Тернопіллі понад 3,3 мільйони гривень штрафів сплатять порушники законодавства – користувачі РРО

11.12.15 12:51 0 541
За інформацією Головного управління ДФС у Тернопільській області, на початок грудня в області суб'єкти господарювання проводять розрахункові операції за готівкові кошти через 3782 реєстратори розрахункових операцій.

Щоб перевірити порядок застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками податків, дотримання ними вимог проведення готівкових розрахунків, пересвідчитись у наявності ліцензій, свідоцтв про державну реєстрацію та правомірність обігу підакцизних товарів за десять місяців нинішнього року податківці регіону провели 229 перевірок.

Однак не всі представники бізнесу, що використовують реєстратори розрахункових операцій, дотримуються законодавства та сумлінно сплачують податки. З початку року встановлено 37 випадків невидачі розрахункового документу при здійсненні розрахунків із споживачами та 10 випадків невідповідності сум готівкових коштів на місці здійснення розрахунків, 8 фактів продажу алкогольних напоїв за ціною нижче, ніж встановлений розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв, та 22 факти безліцензійної діяльності.

Загалом за результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано 3 млн 323 тис. гривень штрафних санкцій. До бюджету забезпечено надходження 2 млн 362 тис. гривень.

В ході проведення 14 фактичних перевірок суб'єктів господарювання виявлено 16 найманих осіб без належного оформлення трудових відносин та виплати роботодавцями доходів у вигляді заробітної плати без сплати податків до бюджету.

Фактичні перевірки - це крайній засіб впливу на недобросовісних платників і більшість з них проводяться на підставі скарг та заяв громадян, які обов'язкові до розгляду відповідно до діючого законодавства, або за інформацією інших держорганів про наявність правопорушень на господарських об'єктах платників податків. Працівники ДФС наразі взагалі не ініціюють фактичні перевірки. Але разом з тим всі перевірки таких «тіньовиків» результативні.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ