Студенти з з різних областей України мандрують Тернопіллям

Студенти з з різних областей України мандрують Тернопіллям

11.12.15 15:49 0 579
30 студентів кафедри міжнародного туризму факультету готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв разом з 5 викладачами завітали на Тернопільщину з п`ятиденним екскурсійним туром.

Голова ТОДА Степан Барна у привітальному слові зазначив, «Тернопілля - надзвичайно цікавий і своєрідний край. Край, який завжди зачарує чимось незбагненним та красивим. Скільки б ви тут не бували, ця земля постійно запрошує познайомитися знову Відомо, що більше третини всіх українських замків та їх руїн зосереджені на Тернопіллі. Найкраще зберігся палацово – замковий комплекс у Збаражі. Серед архітектурних пам'яток дуже цікавим є палац Вишнівецьких. Тернопілля також благословенний та священний край, тут розміщені духовні центи такі, як Свято - Успенська Почаївська Лавра – одна з найбільших святинь православ'я та Марійський духовний комплекс в с. Зарваниця – гордість греко-католиків усього світу. Тернопільська область має усі переваги для розвитку туризму, і ми в свою чергу будемо розкривати її туристичний потенціал та досягати європейських стандартів, конкурувати з іншими областями та пропагувати туризм на Тернопіллі, як в Україні так і в світі», сказав на завершення голова ОДА.

Презентацію туристичного потенціалу Тернопільської області, провів заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Назар Яворський, а також представив увазі присутніх відеоролик про багатства Тернопільського краю. «Тернопільщина відома цілющими водами, рекреаційним потенціалом, мальовничими горами, пам'ятками історії та культури, зазначив Назар Яворський. Приорітетними видами туризму вважаються: культурно-пізнавальний, пригодницький, тематичний (фестивальний, подієвий),екологічний. На Тернопіллі щороку проводиться близько 30 фестивалів різного спрямування. Знаменитий фестиваль «Борщ'Їв», який проводять у рамках фестивалю «У Борщівському краї цвітуть вишиванки», «Братина», «Короп-фест», фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини», фестиваль Галицька Дефіляда та унікальний Міжнародний фестиваль ретро - автомобілів «Золота підкова», започаткований вперше у цьому році

На сьогоднішній день нам важливо докласти максимально зусиль для розширення світогляду про наш край, що дасть змогу збільшити туристичні потоки не лише серед відвідувачів з різних регіонів України, а і для залучення іноземних туристів. Щоб туристи прагнули приїжджати сюди знову і знову ведеться робота по формуванню туристичного бренду Тернопілля, щоб показати наш край сучасніше, цікавіше та з новими емоціями» зазначив, Назар Яворський.

На завершення зустрічі викладачам та студентам з Києва були презентовані роздаткові матеріали, буклети з описами туристичних об'єктів нашого краю, туристичні карти. Для загального використання бібліотеці Київського національного університету культури і мистецтва були передані 2 фото альбоми про Тернопілля.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ