Чернігів: Проведення Всеукраїнської Декади зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю

Чернігів: Проведення Всеукраїнської Декади зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю

11.12.15 09:20 0 597
В рамках Всеукраїнської декади зайнятості для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю Чернігівським міським центром зайнятості разом з місцевими органами влади, представниками сторін соціального діалогу, роботодавцями та їх організаціями, громадськими та волонтерськими організаціями, центром підтримки учасників АТО, проведено ряд заходів для учасників антитерористичної операції та осіб з інвалідністю.

Так, з метою допомогти подолати невпевненість, оцінити власні можливості самореалізації в професійній сфері, навчити знаходити ресурси для самопрезентації та побудови власної стратегії пошуку роботи минулого тижня проведено інформаційний семінар для військовослужбовців та учасників АТО за участю психолога ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій».

Також в актовому залі центру зайнятості відбулися спеціалізовані ярмарки вакансій 3 грудня для осіб з інвалідністю, а 8 грудня для учасників антитерористичної операції.

Під час виїзної акції до військової частини А 3120 (госпіталь) фахівці центру зайнятості інформували учасників антитерористичної операції про послуги та актуальні вакансії на ринку праці.

Для учнів комунального закладу «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр № 1», які мають вади слуху 4 грудня проведено «Профорієнтаційний урок».

В центрі зайнятості 7 грудня відбувся інформаційно-просвітницький захід для демобілізованих учасників АТО «Соціальна підтримка захисників України». На захід були запрошені завідувач сектору державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО в Чернігівській області, фахівці департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА, керівник реабілітаційного центру для учасників АТО «Ресурс», керівник Центру допомоги учасникам АТО, радник голови ОДА, волонтери та успішні підприємці з числа учасників АТО, які за допомогою служби зайнятості відкрили власну справу та отримали допомогу по безробіттю одноразово.

Цього ж дня фахівці служби зайнятості провели виїзну акцію до центру психолого-соціальної допомоги «Ресурс» з метою обговорення та удосконалення процедур та механізмів соціального захисту, зміцнення партнерських відносин для надання учасникам АТО соціальних послуг, у тому числі з елементами психологічної підтримки.

7 та 8 грудня проведені навчальні семінари з роботодавцями на тему: «Основи соціального захисту інвалідів та інших вразливих громадян в частині їх працевлаштування та зайнятості» за участю представників Чернігівського відділення Фонду соціального захисту інвалідів та Чернігівського відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві. В семінарах взяли участь 26 представників ринкоутворюючих підприємств міста.

Також, за участю представника управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної у м. Чернігові ради 8 грудня проведено семінар для інвалідів, які перебувають на обліку в Чернігівському міському центрі зайнятості.

За інформацією Чернігівського міського центру зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Хмельницькій області ...
Наступна новина: На Тернопіллі нова школа в ...

КОМЕНТАРІ