В Чернігівській області працівники ДСНС проводять профілактично-роз'яснювальні рейди житлового сектору громадян

В Чернігівській області працівники ДСНС проводять профілактично-роз'яснювальні рейди житлового сектору громадян

11.12.15 15:57 0 622
Проблема виникнення пожеж у житловому секторі громадян викликає особливого занепокоєння у рятувальників ДСНС України. Слід зазначити, що з початку року зареєстровано 55 пожеж в м. Ніжин та 43 пожежі на території Ніжинського району. У вогні загинуло 8 осіб, ще 2 отримали травми. Біда, у переважній більшості випадків, трапляється в оселях соціально незахищеної категорії населення. Самотні громадяни похилого віку, інваліди, багатодітні та неблагонадійні родини, люди, які зловживають алкогольними напоями не завжди в змозі підтримувати належним чином пожежну безпеку своїх помешкань.

З метою профілактики пожеж, інших надзвичайних подій 09 грудня інспекторським складом Ніжинського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Чернігівській області спільно з представниками засобів масової інформації проведений профілактично-роз'яснювальний рейд на території сіл Галиця та Радгоспне.

В ході роботи фахівці ДСНС у житлових будинках виявили порушення правил пожежної безпеки, зокрема пошкоджені дроти та скрутки електромереж, несправні пристрої обігріву і приготування їжі, тріщини у печах, а також відсутність металевого листа на дерев'яній підлозі перед топковим отвором тощо. Такі недоліки ставлять під загрозу життя власників осель та життя оточуючих. Співробітники ДСНС вказали господарям на наявні недоліки та провели роз`яснювальну роботу, під час якої довели вимоги заходів безпеки у побуті та першочергові дії у разі виникнення пожежі.

Зважаючи на те, що в Ніжинському районі виникло 2 пожежі з причини дитячих пустощів з вогнем, особлива увага приділялась роз'яснювальній роботі серед батьків багатодітних родин щодо недопущення залишення дітей без нагляду, навчання підростаючого покоління правилам безпеки, зокрема як поводитись з сірниками, електроприладами, а також у разі виявлення вибухонебезпечних і підозрілих предметів. Під час проведення профілактичної роботи рятувальники вручили мешканцям будинків листівки й пам'ятки з інструкціями з питань безпечного поводження у різних небезпечних ситуаціях.

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Рівненщині виявили ...

КОМЕНТАРІ