Рівненщина: рятувальники влаштували школярам цікавий та пізнавальний «День безпеки»

Рівненщина: рятувальники влаштували школярам цікавий та пізнавальний «День безпеки»

11.12.15 16:23 0 617
Щороку рятувальники Радивилівщини організовують та проводять серед дітей в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах району Тижні знань основ безпеки життєдіяльності. Дані видовищні та пізнавальні заходи спрямовані на посилення уваги підростаючого покоління щодо збереження свого життя та здоров’я, навчання молоді основам безпеки життєдіяльності, а також підняття престижу професії рятувальника. Наразі, із настанням зимового періоду, кількість небезпек, що загрожують життю та здоров’ю дітей, значно збільшується. Саме у цю пору року проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед дітлахів стає доречною, як ніколи.

Так, 9 грудня у загальноосвітній школі та гімназії міста Радивилів рятувальники 7-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Рівненській області провели серед учнів заняття з основ безпеки життєдіяльності. Співробітники Держслужби з НС розповіли вихованцям навчальних закладів про основні чинники небезпеки, що загрожують дітям у повсякденному житті та як їх уникати, як діяти в екстремальних ситуаціях, зокрема під час пожежі та як правильно викликати Службу порятунку «101». Школярів навчали знанням і навичкам безпечної поведінки, розповідали про небезпеку ігор із сірниками, поводження вдома без дорослих.

Окремо рятувальники зосередили увагу дітей на тому, що з настанням холодної пори року постає ще одне важливе питання – безпечний обігрів помешкання. Саме в зимовий період збільшується кількість пожеж, що спровоковані недбалим поводженням з обігрівальною технікою, порушенням правил використання газового обладнання та перевантаженням електромережі. У зв’язку з цим, фахівці Держслужби з НС нагадали молоді елементарні правила безпеки при використанні пічного опалення, газового обладнання та електроприладів. Також зупинились на питанні травматизму дітей під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Після цього вогнеборці розповіли присутнім про аварійно-рятувальне спорядження, за допомогою якого ліквідовуються наслідки надзвичайних ситуацій, складних дорожньо-транспортних пригод та великих пожеж. Дітям на практиці було продемонстровано гасіння умовної пожежі, можливості бензоріза та гідравлічних ножиць, апарата захисту органів дихання тощо. До того ж, рятувальники надали дітлахам можливість відчути себе справжніми вогнеборцями та приміряти на себе бойове спорядження на швидкість. Також, працівники ДСНС продемонстрували та навчили учнів з педагогами правильно користуватися вогнегасниками. Для закріплення отриманих знань рятувальники роздали дітям листівки-пам’ятки з правилами пожежної безпеки в побуті.

Радивилівський РС ГУ ДСНС України

у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ