У Рівненській області центр зайнятості допомагає у вирішенні життєвих проблем вимушено переміщених осіб

У Рівненській області центр зайнятості допомагає у вирішенні життєвих проблем вимушено переміщених осіб

11.12.15 15:52 0 609
Переселенці зі сходу України стикаються з великою кількістю соціальних та побутових проблем, у тому числі з проблемою працевлаштування. Ці люди, які були вимушені покинути свої домівки, рятуючись від обстрілів, часто знаходяться у пригніченому психологічному стані, втрачають соціальні зв'язки, не мають потрібних документів, навичок пошуку роботи, постійного місця проживання, ресурсів для започаткування власної справи або навчання, не орієнтуються на ринку праці у новому місці, мають професійні навички, які не є затребуваними на новому місці.

Враховуючи непрості проблеми цих людей, фахівці Костопільського районного центру зайнятості намагаються якомога швидше вирішити проблему їх працевлаштування. Велика увага приділяється індивідуально-консультаційній роботі, під час якої вимушено переміщеним особам розповідають про переваги кожної з послуг служби зайнятості, які сприяють підвищенню самооцінки, мотивації до праці, підвищенню конкурентоспроможності та подальшій зайнятості. Для них практикуються тематичні зустрічі за круглим столом, презентації роботодавців, інформаційні заходи у «центрі під одним дахом» за участю районних соціальних служб та органів влади.

Зокрема, 8 грудня для переселенців було проведено круглий стіл за участю радника міністра соціальної політики в Рівненській області Наталії Токарської та юристів обласного відділення Української Гельсинської спілки з прав людини. Під час заходу переселенці отримали індивідуальні фахові консультації з болючих проблем, пов'язаних з адаптацією на новому місці та вирішенням щоденних життєвих питань.

Додамо, що всього на обліку у центрі зайнятості перебували 30 вимушено переміщених осіб, 15 з яких були працевлаштовані, 6 осіб проходили професійне навчання та ще 6 брали участь у громадських та тимчасових роботах.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Студенти з з різних ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ